Skip to content
Trang chủ » Hoe Kun Je Een Rdw Taxi Keuring Afspraak Maken?

Hoe Kun Je Een Rdw Taxi Keuring Afspraak Maken?

Hoe kan ik een auto importeren en keuren bij RDW? | GIJS Automotive

Hoe Kun Je Een Rdw Taxi Keuring Afspraak Maken?

Hoe Kan Ik Een Auto Importeren En Keuren Bij Rdw? | Gijs Automotive

Keywords searched by users: rdw taxi keuring afspraak maken rdw afspraak maken invoeren, rdw keuren zonder afspraak, keuringsafspraak maken rdw zakelijk, rdw keuring kosten, rdw import keuring, rdw apk keuring, rdw wok keuring, rdw auto invoeren

Wat is een RDW taxi keuring?

Een RDW taxi keuring is een verplichte keuring die taxi’s moeten ondergaan om te voldoen aan de wettelijke vereisten en veiligheidsnormen. Deze keuring wordt uitgevoerd door de RDW (Dienst Wegverkeer).

Taxi’s zijn een essentieel onderdeel van het openbaar vervoer, ze zorgen voor vervoer van mensen van de ene locatie naar de andere. Het is daarom van groot belang dat taxi’s voldoen aan de nodige technische en veiligheidsvoorschriften. Een RDW taxi keuring zorgt ervoor dat taxi’s veilig zijn voor zowel de chauffeur als de passagiers.

Tijdens de keuring wordt de taxi gecontroleerd op verschillende aspecten, zoals de verlichting, remmen, carrosserie en veiligheidsvoorzieningen. Indien alles in orde is, ontvangt de eigenaar van de taxi een goedkeuring en wordt de taxi geregistreerd als een geldige taxi.

Waarom is een RDW taxi keuring belangrijk?

Een RDW taxi keuring is belangrijk omdat het de veiligheid van zowel de chauffeur als de passagiers waarborgt. Het zorgt ervoor dat taxi’s voldoen aan de juiste technische en veiligheidsvoorschriften. Bovendien is een geldige keuring vereist om een taxi te registreren en te kunnen blijven gebruiken.

Door regelmatige keuringen te ondergaan, kunnen taxi’s worden gecontroleerd op gebreken en kunnen deze tijdig worden hersteld. Dit vermindert het risico op ongevallen en zorgt ervoor dat taxi’s in goede staat verkeren. Daarnaast draagt een geldige keuring bij aan de professionaliteit en betrouwbaarheid van de taxibranche.

Stappen om een afspraak te maken voor een RDW taxi keuring

Het maken van een afspraak voor een RDW taxi keuring kan eenvoudig online gedaan worden. Volg deze stappen om een afspraak te maken:

 1. Ga naar de officiële website van RDW.
 2. Klik op de link “Keuringsafspraak maken” op de website.
 3. Log in met uw DigiD of eHerkenning. Dit is nodig om uw identiteit te verifiëren.
 4. Vul de gevraagde gegevens in, zoals het kenteken van de taxi.
 5. Selecteer een beschikbare keuringslocatie en datum.
 6. Bevestig de afspraak en noteer het gegeven reserveringsnummer.

Door het maken van een afspraak voorkomt u lange wachttijden en bent u verzekerd van een plek op een geschikt moment. Het is belangrijk om op tijd te verschijnen op de afspraak en alle benodigde documenten mee te nemen.

Wat moet ik meenemen naar de RDW taxi keuring?

Om ervoor te zorgen dat de RDW taxi keuring soepel verloopt, moet u de volgende documenten en items meenemen:

 • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Dit is nodig om uw identiteit te verifiëren.
 • Het kentekenbewijs van de taxi. Hiermee kan worden vastgesteld dat u de eigenaar bent van het voertuig.
 • Eventuele keuringsrapporten van eerdere keuringen. Dit kan handig zijn als er sprake is van herkeuring of als er aanpassingen zijn gedaan aan de taxi.
 • Eventuele documenten met betrekking tot aanpassingen aan het voertuig. Als er aanpassingen zijn gedaan aan de taxi, zoals het installeren van een rolstoellift, moet u deze documenten meenemen ter verificatie.
 • Het reserveringsnummer van uw afspraak. Dit nummer is nodig bij het inchecken op de locatie van de keuring.
 • Eventuele extra vereiste documenten, zoals een medische verklaring voor de chauffeur.

Controleer van tevoren welke documenten specifiek vereist zijn voor de keuring om ervoor te zorgen dat u alles bij de hand heeft.

Wat gebeurt er tijdens een RDW taxi keuring?

Tijdens een RDW taxi keuring zal een erkende keurmeester van de RDW uw taxi controleren op verschillende technische en veiligheidsaspecten. Dit omvat onder andere:

 • Controle van de verlichting en signalering. Dit omvat de koplampen, knipperlichten, remlichten en achterverlichting.
 • Controle van de remmen en remvloeistof om ervoor te zorgen dat deze naar behoren functioneren.
 • Controle van de carrosserie en deugdelijke bevestiging van onderdelen, om ervoor te zorgen dat deze stevig vastzitten en niet losraken tijdens het rijden.
 • Controle van de banden, inclusief profieldiepte en bandenspanning. Versleten banden kunnen het risico op slippen en ongevallen vergroten.
 • Controle van de veiligheidsvoorzieningen, zoals de gordels en airbags, om ervoor te zorgen dat deze naar behoren functioneren en de passagiers beschermen bij een ongeval.
 • Controle van eventuele aanpassingen aan het voertuig, zoals een rolstoellift. Deze aanpassingen moeten veilig en functioneel zijn.

De keurmeester zal tijdens de keuring een keuringsrapport opstellen waarin de bevindingen worden vermeld. Als uw taxi aan alle vereisten voldoet, ontvangt u ook een goedkeuring en wordt uw taxi geregistreerd als een geldige taxi. Als er gebreken zijn geconstateerd, moet u deze laten repareren voordat uw taxi goedgekeurd kan worden. Na eventuele reparaties kunt u een herkeuring plannen.

Veelgestelde vragen over RDW taxi keuring afspraak maken

1. Kan ik een RDW taxi keuring krijgen zonder afspraak te maken?

Nee, het is niet mogelijk om een RDW taxi keuring te krijgen zonder een afspraak te maken. U moet een afspraak maken via de officiële website van de RDW. Dit helpt om lange wachttijden te voorkomen en ervoor te zorgen dat er voldoende tijd is om uw taxi te keuren.

2. Kan ik als zakelijke klant ook een keuringsafspraak maken?

Ja, ook zakelijke klanten kunnen een keuringsafspraak maken voor een RDW taxi keuring. Het maken van een afspraak is hetzelfde als voor particuliere klanten.

3. Wat zijn de kosten van een RDW taxi keuring?

De kosten van een RDW taxi keuring kunnen variëren. Het is raadzaam om de actuele tarieven te raadplegen op de website van de RDW. Houd er rekening mee dat er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht voor eventuele reparaties of herkeuringen.

4. Ik wil een taxi importeren, moet ik ook een RDW keuring ondergaan?

Ja, als u een taxi wilt importeren, moet u ook een RDW keuring ondergaan. Dit is nodig om de import van het voertuig te registreren en ervoor te zorgen dat het voldoet aan de Nederlandse voorschriften en normen.

5. Moet ik mijn taxi ook jaarlijks APK laten keuren?

Nee, taxi’s hoeven niet jaarlijks APK te worden gekeurd. In plaats daarvan moeten taxi’s een RDW taxi keuring ondergaan om aan de wettelijke vereisten en veiligheidsnormen te voldoen.

6. Wat is een WOK keuring?

Een WOK keuring staat voor “Wachten Op Keuren”. Dit is een keuring die wordt opgelegd wanneer er sprake is van ernstige schade aan een voertuig, zoals bij een ongeval. Een voertuig met een WOK status mag niet deelnemen aan het verkeer totdat deze is gekeurd en hersteld.

7. Ik wil mijn auto als taxi registreren, wat moet ik doen?

Als u uw auto wilt registreren als taxi, moet u voldoen aan de specifieke eisen van de RDW. Dit omvat onder andere het hebben van een geldig taxibedrijf met de vereiste vergunningen en het laten keuren van uw voertuig. Raadpleeg de website van de RDW voor meer informatie over het registreren van uw voertuig als taxi.

Een RDW taxi keuring is een essentiële stap om ervoor te zorgen dat taxi’s voldoen aan de wettelijke vereisten en veiligheidsnormen. Door regelmatige keuringen te ondergaan en eventuele gebreken tijdig te herstellen, bevorderen we de veiligheid van zowel de chauffeur als de passagiers. Maak altijd een afspraak voor een RDW taxi keuring en zorg ervoor dat u alle benodigde documenten meeneemt om het proces soepel te laten verlopen.

Categories: Aggregeren 12 Rdw Taxi Keuring Afspraak Maken

Hoe kan ik een auto importeren en keuren bij RDW? | GIJS Automotive
Hoe kan ik een auto importeren en keuren bij RDW? | GIJS Automotive

Zo maakt u online een keuringsafspraak bij een RDW-keuringsstation: Zorg dat u het Nederlandse kenteken of het voertuigidentificatienummer (VIN) van het voertuig bij de hand heeft. U maakt via de knop Keuringsafspraak maken online een afspraak voor de keuring die u nodig heeft. U logt in met DigiD of eHerkenning .Per 1 oktober stopt Arnhem definitief met KZA. Vanaf 1 december 2019 is keuren zonder afspraak op geen enkel RDW keuringsstation meer mogelijk. Vanaf 1 december a.s. dient iedereen vooraf -online- een afspraak voor identificatie van het te importeren voertuig in te plannen.Na de keuring van je importauto door de RDW en goedkeuring door de Belastingdienst ontvang je gemiddeld binnen vijf werkdagen een kentekenbewijs. Meestal volgt een dag later de registratiecode.

Waaruit bestaat de Medische Keuring?
 • Gesprek over algemene gezondheid op basis van de door u ingevulde Vragenlijst.
 • Geneeskundige Verklaring (Gratis verkrijgbaar via Taxi Informatielijn 0800 023 04 02 of via de website van het IVW)
 • Oogonderzoek.
 • Bloeddruk- en polsmeting.
 • Urine- of bloedsuikertest.
Kosten
Omschrijving Kosten
Administratieve vermelding taxi €16,50
Eerste keuring (speciaal) taxi €50,00

Wat Heb Je Nodig Voor Taxi Keuring?

Wat heb je nodig voor een taxi keuring? Tijdens de medische keuring zal er een gesprek plaatsvinden over je algemene gezondheid, op basis van de door jou ingevulde vragenlijst. Daarnaast zal er een geneeskundige verklaring worden afgegeven, die gratis verkrijgbaar is via de Taxi Informatielijn 0800 023 04 02 of de website van het IVW. Verder zal er een oogonderzoek worden uitgevoerd, samen met metingen van je bloeddruk en pols. Ten slotte kan er ook een urine- of bloedsuikertest plaatsvinden.

Wat Kost Taxi Keuring Rdw?

Wat kost een taxi keuring bij RDW? Hier zijn de kosten voor een taxi keuring bij RDW:

– Administratieve vermelding taxi: €16,50
– Eerste keuring (speciaal) taxi: €50,00

Bij RDW dient een taxi te worden gekeurd en deze keuring brengt kosten met zich mee. De administratieve vermelding kost €16,50 en de eerste keuring voor een speciale taxi kost €50,00.

Kan Ik Zonder Afspraak Naar Rdw?

Vanaf 1 december 2019 is het niet meer mogelijk om zonder afspraak naar een RDW keuringsstation te gaan voor een keuring. Dit geldt voor alle keuringsstations, inclusief Arnhem waar per 1 oktober definitief wordt gestopt met de mogelijkheid van keuren zonder afspraak (KZA). Vanaf 1 december is het verplicht voor iedereen om vooraf -online- een afspraak te maken voor de identificatie van een te importeren voertuig.

Hoe Lang Duurt Goedkeuring Rdw?

Voor de goedkeuring van de RDW van je importauto en goedkeuring door de Belastingdienst ontvang je meestal binnen vijf werkdagen een kentekenbewijs. Daarnaast ontvang je meestal een dag later de registratiecode. Let op, deze informatie is geldig vanaf 13 juli 2023.

Update 43 rdw taxi keuring afspraak maken

Rdw Keuring | Onze Bedrijfsbus Om Laten Keuren Tot Camper | Bpm Aangifte Doen - Youtube
Rdw Keuring | Onze Bedrijfsbus Om Laten Keuren Tot Camper | Bpm Aangifte Doen – Youtube

See more here: botanicavietnam.com

Learn more about the topic rdw taxi keuring afspraak maken.

See more: blog https://botanicavietnam.com/category/dagelijks-leven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *