Skip to content
Trang chủ » Kun Je Laminaat Over Laminaat Leggen? Alles Wat Je Moet Weten!

Kun Je Laminaat Over Laminaat Leggen? Alles Wat Je Moet Weten!

Hoe leg je laminaat? | Zo doe je dat | Praxis

Kun Je Laminaat Over Laminaat Leggen? Alles Wat Je Moet Weten!

Hoe Leg Je Laminaat? | Zo Doe Je Dat | Praxis

Keywords searched by users: kun je laminaat over laminaat leggen pvc laminaat over laminaat leggen, laminaat over bestaande vloer leggen, vinyl vloer over laminaat leggen, laminaat over parket leggen, laminaat over vinyl leggen, laminaat over kurkvloer leggen, laminaat verven, nieuwe vloer leggen op oude vloer

Kun je laminaat over laminaat leggen? Een complete gids

Het leggen van laminaat is een populaire keuze voor het vernieuwen van vloeren in Nederlandse huizen. Maar wat als je al een bestaande laminaatvloer hebt en je wilt deze vervangen of upgraden? Kun je laminaat over laminaat leggen? In dit artikel zullen we deze vraag beantwoorden en een stapsgewijze gids bieden voor het leggen van laminaat over laminaat. We zullen ook belangrijke overwegingen bespreken voordat je deze klus gaat uitvoeren, evenals enkele alternatieve opties voor het vernieuwen van een vloer.

1. Kun je laminaat over laminaat leggen?

 • Wat houdt het in om laminaat over laminaat te leggen?
 • Voordelen van laminaat leggen over een bestaande laminaatvloer

Ja, het is mogelijk om laminaat over laminaat te leggen. Dit kan een goede optie zijn als je al een laminaatvloer hebt die er nog steeds goed uitziet, maar je wilt een nieuwe stijl of kleur. Het leggen van nieuw laminaat over bestaand laminaat kan een eenvoudige en kosteneffectieve manier zijn om je vloer te vernieuwen zonder veel tijd en moeite te investeren.

Het leggen van laminaat over laminaat houdt in dat je nieuwe laminaatplanken direct bovenop de bestaande vloer installeert. Het vereist geen sloop of verwijdering van de oude vloer, wat veel tijd en arbeid kan besparen. Het is echter belangrijk om op te merken dat het leggen van nieuw laminaat over oud laminaat de totale hoogte van de vloer zal verhogen, wat enkele aanpassingen kan vereisen, zoals deurruimtes.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het leggen van laminaat over een bestaande laminaatvloer:

 1. Snelle en gemakkelijke installatie: Omdat je de oude vloer niet hoeft te verwijderen, kan het leggen van laminaat over laminaat een veel snellere en eenvoudigere klus zijn in vergelijking met een volledige vloervervanging.
 2. Kosteneffectief: Het leggen van laminaat over een bestaande laminaatvloer kan kosten besparen omdat je geen nieuwe ondervloer hoeft te installeren. Dit maakt het een meer budgetvriendelijke optie voor het vernieuwen van je vloer.
 3. Minder overlast: In tegenstelling tot het verwijderen van een oude vloer, produceert het leggen van laminaat over laminaat veel minder stof en rommel, waardoor je alledaagse activiteiten tijdens de installatie kunt voortzetten.
 4. Beperkte voorbereiding: Aangezien je de bestaande vloer niet hoeft te verwijderen, hoef je geen tijd en moeite te besteden aan het egaliseren van de ondervloer en het verwijderen van plinten.

2. Belangrijke overwegingen voordat je laminaat over laminaat legt

 • Controleer de staat van de bestaande laminaatvloer
 • De hoogte en deurruimte aanpassen

Voordat je besluit om laminaat over laminaat te leggen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

Ten eerste moet je de staat van je bestaande laminaatvloer controleren. Als de vloer beschadigd is, zoals gezwollen planken, losse delen of ernstige slijtage, is het misschien geen goed idee om er nieuw laminaat overheen te leggen. In dit geval is het beter om de oude vloer volledig te verwijderen en een nieuwe te installeren.

Ten tweede moet je rekening houden met de hoogte van de vloer en deurruimtes. Het leggen van nieuw laminaat over oud laminaat zal de totale hoogte van de vloer verhogen. Dit kan problemen veroorzaken bij het openen en sluiten van deuren, vooral als er niet voldoende ruimte is tussen de vloer en de deur. Je zult mogelijk de deuren moeten inkorten of aanpassingen moeten doen om deze problemen op te lossen.

3. Voorbereiding van de bestaande laminaatvloer

 • De oude laminaatvloer schoonmaken en grondig inspecteren
 • Het verwijderen van beschadigde planken of vloerdelen

Voordat je nieuw laminaat over oud laminaat gaat leggen, moet je ervoor zorgen dat de bestaande vloer schoon en goed voorbereid is. Volg deze stappen:

 1. Maak de oude laminaatvloer grondig schoon. Verwijder vuil, stof, vlekken en eventuele plakresten. Gebruik een stofzuiger of een bezem om al het vuil te verwijderen.
 2. Inspecteer de bestaande laminaatvloer zorgvuldig. Controleer of er geen beschadigde planken, uitstekende spijkers of andere defecten zijn. Verwijder eventuele beschadigde planken of vloerdelen voordat je verder gaat.
 3. Egaliseer de vloer indien nodig. Als er oneffenheden zijn in de oude laminaatvloer, gebruik dan een egaliseermiddel om deze glad te maken.

4. Benodigdheden en materialen voor het leggen van laminaat over laminaat

 • Benodigde gereedschappen
 • Materialen zoals ondervloer en plinten

Om laminaat over laminaat te leggen, heb je de volgende benodigdheden en materialen nodig:

Benodigde gereedschappen:

 • Laminaatsnijder of zaag
 • Laminaatklopper
 • Meetlint
 • Potlood
 • Waterpas
 • Veiligheidsbril en handschoenen

Materialen:

 • Ondervloer: Een ondervloer is essentieel voor het leggen van laminaat over laminaat. Het helpt de geluidsisolatie, vochtbestendigheid en stabiliteit van de vloer te verbeteren. Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, zoals standaard ondervloeren en geluiddempende ondervloeren.
 • Laminaatplanken: Kies nieuwe laminaatplanken met het gewenste ontwerp, kleur en dikte.
 • Plinten: Je hebt mogelijk nieuwe plinten nodig om de randen van de vloer af te werken. Er zijn verschillende soorten plinten beschikbaar, zoals plakplinten en hoge plinten.
 • Overige materialen: Vergeet niet om de juiste hoeveelheid bevestigingsmateriaal zoals spijkers of lijm voor de plinten en eventuele extra accessoires zoals overgangsprofielen of trapneuzen te kopen.

5. Het leggen van laminaat over laminaat in stappen

 • Hoe de ondervloer en nieuwe laminaatplanken te leggen
 • Het aanbrengen van de afwerkingsplinten

Volg deze stappen om laminaat over laminaat te leggen:

 1. Voorbereiding van de ondervloer: Leg de ondervloer over de bestaande laminaatvloer volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat alle naden goed zijn afgedicht en dat de ondervloer glad en gelijkmatig is.
 2. Leg de nieuwe laminaatplanken: Begin in een hoek van de kamer en leg de eerste rij laminaatplanken met het groefgedeelte naar de muur. Gebruik afstandswiggen om een gelijkmatige uitzettingsvoeg langs de randen van de kamer te creëren. Plaats vervolgens de volgende rijen planken en vergrendel ze stevig aan elkaar.
 3. Schik de planken: Om een natuurlijk uitziend patroon te creëren, probeer verschillende lengtes en knip de laatste plank van elke rij af indien nodig. Zorg ervoor dat de planken goed op elkaar aansluiten zonder openingen of overlappingen.
 4. Snijd de laatste rij planken bij: Meet de ruimte tussen de laatste rij planken en de muur en zaag de planken op maat met een laminaatsnijder of zaag. Houd rekening met de uitz

Categories: Delen 43 Kun Je Laminaat Over Laminaat Leggen

Hoe leg je laminaat? | Zo doe je dat | Praxis
Hoe leg je laminaat? | Zo doe je dat | Praxis

Ga je over je oude laminaat een nieuw laminaat leggen dan slijt de nieuwe vloer vaak veel eerder. Dit komt vaak doordat de oude vloer al veel slijtage heeft en het verende effect van zwevend over zwevend plaatsen. Een egale ondergrond is belangrijk bij elke harde vloerbedekking.Als je laminaat over laminaat gat leggen, houd er dan rekening mee dat de vloer minimaal 1cm hoger wordt. Dit kan namelijk problemen geven bij deuren, kozijnen en drempels.Als je laminaat kunt leggen dan kun je ook een zwevende klik-PVC vloer leggen op een bestaande vloer. Je kunt kiezen uit klik PVC met betonlook of click-PVC vloeren met de uitstraling van hout.

Benodigde materialen
 1. Schaf om te beginnen een laminaat vloer aan.
 2. Laat de vloer 24-48 uur acclimatiseren (in de ORIGINELE verpakking) in de te beleggen ruimte.
 3. Kies een geschikte ondervloer die oneffenheden van de oude vloer of tegelvloer opvangt.
 4. Alutape op de naden om de ondervloer dampdicht te maken.

Kan Laminaat Over Laminaat Leggen?

Kan laminaat over laminaat worden gelegd? Ja, het is mogelijk om laminaat over bestaand laminaat te leggen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de nieuwe vloer minimaal 1 cm hoger wordt dan de oude vloer. Dit kan mogelijk problemen veroorzaken bij deuren, kozijnen en drempels. Het is daarom verstandig om deze aspecten te controleren voordat je laminaat over laminaat legt.

Welke Vloer Kun Je Over Laminaat Leggen?

Als je al laminaat kunt leggen, dan kun je ook een zwevende klik-PVC vloer leggen op een bestaande vloer. Deze klik PVC vloeren zijn verkrijgbaar met een betonlook of met de uitstraling van hout. Je hebt dus verschillende opties om uit te kiezen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de gewenste uitstraling van de vloer.

Hoe Laminaat Leggen Op Bestaande Vloer?

Om laminaat op een bestaande vloer te leggen, zijn een aantal materialen nodig. Allereerst moet er laminaatvloer aangeschaft worden. Het is belangrijk dat de vloer 24-48 uur acclimatiseert in de te beleggen ruimte, dus laat het in de originele verpakking staan. Daarnaast moet er een geschikte ondervloer gekozen worden, die eventuele oneffenheden van de oude vloer of tegelvloer kan opvangen. Om de ondervloer dampdicht te maken, is het nodig om aluminiumtape op de naden te gebruiken.

Kan Je Een Vloer Over Een Vloer Leggen?

Als de huidige vloerafwerking nog in goede staat is, maar je wilt deze toch vernieuwen, dan is het mogelijk om de nieuwe vloer gewoon over de bestaande vloer te leggen. Het is echter belangrijk om te kiezen voor een vloer met een dunne opbouw, zodat je grote breekwerken kunt vermijden tijdens de vloerrenovatie. Op deze manier is het mogelijk om de vloer te vernieuwen zonder grote ingrepen.

Verzamelen 32 kun je laminaat over laminaat leggen

Nieuwe Vloer Op Bestaande Vloer Leggen: 8 Opties - Slimster
Nieuwe Vloer Op Bestaande Vloer Leggen: 8 Opties – Slimster
Kosten Laminaat Leggen In 2023 - Werkspot
Kosten Laminaat Leggen In 2023 – Werkspot
Hoe Leg Je Laminaat? Bekijk Het Stappenplan | Luxury Floors
Hoe Leg Je Laminaat? Bekijk Het Stappenplan | Luxury Floors
Hoe Leg Je Laminaat? | Zo Doe Je Dat | Praxis - Youtube
Hoe Leg Je Laminaat? | Zo Doe Je Dat | Praxis – Youtube

See more here: botanicavietnam.com

Learn more about the topic kun je laminaat over laminaat leggen.

See more: https://botanicavietnam.com/category/dagelijks-leven/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *