Skip to content
Trang chủ » Find ud af, hvorfor ‘Turtles All the Way Down’ af John Green er en must-read – på dansk!

Find ud af, hvorfor ‘Turtles All the Way Down’ af John Green er en must-read – på dansk!

John Reads the First Chapter of Turtles All the Way Down

john green turtles all the way down dansk

John Green – Hvem er han?

John Green er en amerikansk forfatter og YouTube-personlighed. Han er blevet berømt for sine romaner om unge voksne, herunder hans mest kendte værk The Fault in Our Stars, som også blev filmatiseret i 2014. Hans seneste roman, Turtles All the Way Down, blev udgivet i 2017.

Green har en bachelorgrad i engelsk fra Kenyon College og en mastergrad i undervisning fra University of Chicago. Han begyndte at skrive romaner i en alder af 25 år og har udgivet fem romaner i alt.

Baggrund for bogen: Turtles All The Way Down

Turtles All the Way Down er John Greens første roman på fem år. Bogen er en skildring af en ung kvindes kamp med OCD og angst. Green har tidligere talt om sin egen erfaring med obsessiv-kompulsiv lidelse, og bogen har samme grundlæggende tema.

I Turtles All the Way Down møder vi hovedpersonen Aza Holmes, en 16-årig pige, der kæmper med OCD. Vi følger hendes rejse, da hun og hendes ven Daisy beslutter sig for at undersøge en sag om en forsvunden milliardær, mens hun også forsøger at balancere sit forhold til sin mor og sin egen sygdom.

Handlingen i Turtles All The Way Down

Romanen følger hovedpersonen Aza Holmes, en teenager med en alvorlig form for OCD. Hun er obsesseret med bakterier og frygter at få en infektion. Som følge af dette har hun konstant brug for at vaske sine hænder og undgå visse situationer.

Aza er også veninder med Daisy, en af de mere populære piger på deres skole. Da deres tidligere klassekammerat, milliardæren Russell Pickett, forsvinder, beslutter Daisy og Aza sig for at undersøge sagen. De håber på at finde ud af, hvad der er sket med ham og få en stor belønning.

Imens Aza forsøger at balancere sin søgen efter svar og sin egen OCD, genoptager hun også kontakten med sin gamle ven, Davis, som er Russells søn. Davis og Aza får hurtigt følelser for hinanden, men deres situation er kompliceret på grund af deres families historie sammen og Aza’s sygdom.

Hovedpersonerne i bogen og deres relationer til hinanden

Aza er bogens hovedperson. Hun lider af en alvorlig form for OCD, der har stor indflydelse på hendes daglige liv. Hun er veninder med Daisy, en mere udadvendt pige på deres gymnasium. Davis Pickett, sønnen af den forsvundne milliardær Russell Pickett, er også en central karakter i romanen, og hans relation til Aza er et af bogens vigtigste temaer.

Tematikken i bogen: Mental sundhed

Turtles All the Way Down er en roman, der fokuserer på temaet mental sundhed. Ved at skildre Aza Holmes, en ung kvinde med OCD, undersøger romanen, hvordan det er at leve med en psykisk sygdom og de udfordringer, det kan medføre.

Romanen har modtaget meget ros for sin realistiske fremstilling af, hvordan det er at leve med OCD, og hvordan det kan påvirke ens liv. Bogen er også blevet rosset for at hjælpe med at fjerne stigmatiseringen af psykisk sygdom i samfundet.

John Green og hans tidligere bøger

John Greens forfatterskab har primært drejet sig om unge voksne og deres oplevelser med kærlighed, tab og venskab. Hans tidligere romaner inkluderer Looking for Alaska, Paper Towns og The Fault in Our Stars.

The Fault in Our Stars blev udgivet i 2012 og blev øjeblikkeligt en sensationshit. Romanen skildrer det romantiske forhold mellem to teenagere, der begge lider af kræft. Bogen blev også filmatiseret i 2014.

Anmeldelser af Turtles All the Way Down

Turtles All the Way Down blev hurtigt en bestseller og har modtaget positive anmeldelser fra kritikere og læsere. Bogen er blevet rost for sin realistiske fremstilling af mental sundhed og dens effekt på folks liv. Mange læsere har også været glade for bogens eksploration af venindekab og romantisk kærlighed.

Modtagelsen af bogen blandt læsere

Turtles All the Way Down modtog også en stor modtagelse fra John Greens mange fans. Mange håbede på, at romanen ville leve op til forventningerne, og det gjorde det. Bogen blev hurtigt en bestseller, og mange læsere delte deres egen historie om at leve med OCD. For mange af disse læsere var det en oplevelse, der var både følelsesladet og åbenbar. Mange mente, at bogen var med til at fjerne stigmatiseringen af psykisk sygdom.

Filmatisering af bøger af John Green

John Greens romaner er blevet populære i filmbranchen, og flere af hans bøger er blevet filmatiserede. Looking for Alaska, hans prisbelønnede debutroman, er blevet til en tv-serie, som blev udgivet på Hulu i oktober 2019.

The Fault in Our Stars blev filmatiseret i 2014 og blev en stor succes i biograferne. Romanen fik også en Soundtrack, der hjalp med at popularisere nogle af sangene, der blev brugt i filmen.

Det er endnu uklart, om Turtles All the Way Down vil blive filmatiseret, men med Greens track record i filmkritikere og kritiske fans, vil det være overraskende, hvis det ikke sker.

Konklusion: John Greens bidrag til litteraturen

John Green har gjort en række bidrag til litteraturen, især inden for YA-området. Hans romaner er kendt for at være følsomme og realistiske skildringer af ungdomsliv og de udfordringer, der følger med det. Turtles All the Way Down er et eksempel på hans dybe interesse i mental sundhed og hans evne til at undersøge skildringerne af livet med psykisk sygdom.

Alt i alt er John Green en inspirerende figur inden for både litteratur og samtale om psykisk sundhed. Med sin stærke stemme og realistiske karakterer fortsætter han med at lave arbejde, der rører ved og hjælper mange læsere.

Keywords searched by users: john green turtles all the way down dansk

Categories: Top 10 john green turtles all the way down dansk

John Reads the First Chapter of Turtles All the Way Down

See more here: botanicavietnam.com

Images related to the topic john green turtles all the way down dansk

John Reads the First Chapter of Turtles All the Way Down
John Reads the First Chapter of Turtles All the Way Down

Article link: john green turtles all the way down dansk.

Learn more about the topic john green turtles all the way down dansk.

See more: https://botanicavietnam.com/category/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *