Skip to content
Trang chủ » Johann Strauss den ældre: Oplev den mest succesfulde komponist i wienervalsens historie [Klik her nu]

Johann Strauss den ældre: Oplev den mest succesfulde komponist i wienervalsens historie [Klik her nu]

Hành khúc Radetzky - Johann Strauss Sr

johann strauss den ældre

Johann Strauss den ældre – en berømt komponist i det 19. århundrede

Johann Strauss den ældre er kendt som “valsets konge” og var en afgørende figur i udviklingen af den wienervals, som blev en fast bestanddel af fejringen af nytår over hele verden. Han blev født i den østrigske hovedstad Wien i 1804 og voksede op i en musikalsk familie. Hans far og bror var begge fortællerne i deres tids populære Strauss orkester, og dette var den verden, som Johann var født og opvokset i.

Strauss’ musikalske karriere og popularitet i Wien

Selv om Johann viste tidlig interesse for musikken, blev hans uddannelse påvirket af sin fars ønske om at se ham i en anden karriere. Johann studerede til at blive urmager og blev sendt til familieejede forretninger i Bratislava og Szentendre. Men musikken var hans sande passion, og efter hans fars død overtog han orkestret og besluttede sig for at forfølge sin musikalske karriere.

I 1825 grundlagde Johann sit eget orkester og begyndte at optræde i Wiener Volksgarten. Inden for et par år havde han opbygget sin egen popularitet og udvidet sin koncertvirksomhed til andre steder i Wien, herunder Hofburg Palace og Augarten. I 1832 optrådte han for første gang i Redoutensaal i Hofburg Palace, der blev en af hans yndlingskoncertsteder.

Johann komponerede også musik til flere teaterstykker og operetter, og i 1844 havde han en stor succes med operetten “Die Fledermaus”, der stadig opføres i dag over hele verden.

Strauss’ kendteste værker og deres betydning for musikhistorien

Johann Strauss den ældre er kendt for at have skrevet mere end 500 musikstykker i løbet af sin karriere, men hans kendteste stykker omfatter “Kaiser-Walzer”, “An der schönen blauen Donau” og “Tritsch-Tratsch-Polka”.

“An der schönen blauen Donau” er måske hans mest berømte værk og er det stykke, der stadig spilles hyppigst til nytårsfejringer over hele verden. Denne smukke polka blev oprindeligt komponeret som en hymne til den berømte Donau-flod, der skærer igennem Wien.

“Kaiser-Walzer” blev komponeret i anledning af kejser Franz Josephs besøg i Berlin i 1889 og spilles stadig til festlige lejligheder over hele verden.

Familielivet og omgangskredsen omkring Strauss

Johann Strauss den ældre blev gift med sin første kone, Maria Anna Streim, i 1825, men hun døde allerede i 1844. Efter hendes død giftede Johann sig igen med en tidligere skuespillerinde, Jetty Treffz. Denne anden ægteskab var ikke så lykkeligt som det første, og Johann havde flere affærer med andre kvinder.

Strauss havde en tæt relation til sin søn, Johann Strauss den yngre, der også blev en kendt musiker og komponist. Men han var ofte i konflikt med sin anden søn, Eduard Strauss, som også var musiker, men ikke havde samme succes som hans bror.

Strauss var også tæt venner med andre prominente figurer i Wien på hans tid, herunder komponisten Schubert og forfatteren Adalbert Stifter.

Strauss’ senere år og livsafslutning

Strauss’ karriere var fyldt med succes, men hans senere år var også præget af sygdom. Han oplevede flere alvorlige angreb af lungebetændelse, og hans helbred var konstant truet af hans omfattende rejser og koncertrejser. Han var også plaget af personlige problemer, herunder et fejlagtigt rygte om, at han havde solgt sin orkester til en amerikansk impresario.

Johann Strauss den ældre døde i 1849 i en alder af 45 år. Hans død var en stor sorg for Wien og resten af musikkens verden, og begravelsen blev en stor begivenhed med flere end 100.000 mennesker, der stod langs gaderne for at sige farvel til deres musikalske helt.

Arven efter Strauss og hans betydning for wienervalsen

Johann Strauss den ældre var en afgørende figur i udviklingen af wienervalsen. Han udviklede den traditionelle østrigske dans, som tidligere var mere intim og stillestående, til den elegante og livlige dans, som vi kender i dag. Hans musik var akkompagnementet til denne dans og gjorde den til en populær del af balsæsonen i Wien.

Strauss’ indflydelse på musikere og komponister i eftertiden

Johann Strauss den ældre har haft en enorm indflydelse på musikken i eftertiden. Hans musik har inspireret mange andre komponister og musikere og er stadig en fast bestanddel af klassisk musik i dag. Han har også haft indflydelse på populærmusikken, og der er mange pop- og rock-klassikere, der trækker på hans musikalske arv.

Johann Strauss’ ældre musik bevaret for eftertiden

Mange af Johann Strauss den ældre musik stykker er blevet bevaret for eftertiden, og hans katalog over værker er stadig en travl og vigtig del af den klassiske musik scene. Der er omfattende samlinger af hans musik i arkiver og museer over hele verden, og der er stadig koncerter og begivenheder, der er helt dedikeret til hans musik og arv.

FAQs:

1. Hvem var Johann Strauss den ældre?

Johann Strauss den ældre var østrigsk komponist og musiker, der var kendt for at have udviklet wienervalsen til den elegante og livlige dans, som vi kender i dag.

2. Hvilke er Johann Strauss den ældres mest kendte værker?

Johann Strauss’ mest kendte værker omfatter “An der schönen blauen Donau”, “Kaiser-Walzer”, og “Tritsch-Tratsch-Polka”.

3. Hvordan påvirkede Johann Strauss den ældre musikkens verden i eftertiden?

Johann Strauss den ældre har haft en enorm indflydelse på klassisk musik og på populærmusikken. Hans musik er stadig en stor del af musikken i dag, og hans arv lever stadig videre.

Keywords searched by users: johann strauss den ældre

Categories: Top 99 johann strauss den ældre

Hành khúc Radetzky – Johann Strauss Sr

See more here: botanicavietnam.com

Images related to the topic johann strauss den ældre

Hành khúc Radetzky - Johann Strauss Sr
Hành khúc Radetzky – Johann Strauss Sr

Article link: johann strauss den ældre.

Learn more about the topic johann strauss den ældre.

See more: https://botanicavietnam.com/category/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *