Skip to content
Trang chủ » JK Rowling’s Barden Beedles Eventyr: Lær mere om denne uventede eventyrsamling og dens forfatter! Klik her for at læse mere!

JK Rowling’s Barden Beedles Eventyr: Lær mere om denne uventede eventyrsamling og dens forfatter! Klik her for at læse mere!

ULTRA RARE J.K. ROWLING SIGNED BOOK UNBOXING | HARRY POTTER

jk rowling barden beedles eventyr

JK Rowling er en britisk forfatter som er kjent for å ha skrevet Harry Potter-serien. Hun ble født i Yate i Gloucestershire i 1965 og vokste opp i Chepstow i Monmouthshire. Rowling studerte fransk og klassisk litteratur ved University of Exeter før hun flyttet til London for å jobbe for Amnesty International. Det var der hun fikk ideen til Harry Potter-serien og begynte å skrive den første boken, Harry Potter og De vises stein.

Livet og karrieren til JK Rowling

JK Rowling er en av verdens mest suksessfulle forfattere. Hun har solgt over 500 millioner bøker på verdensbasis og har mottatt utallige priser og utmerkelser for sitt arbeid. Harry Potter-serien har blitt oversatt til over 80 språk og har blitt en internasjonal sensasjon.

Rowling har også laget flere andre bøker som inkluderer The Casual Vacancy (2012) og Cormoran Strike-serien, under pseudonymet Robert Galbraith. Strike-serien består av fire bøker og er en krimserie som følger privatdetektiven Cormoran Strike og assistanten Robin Ellacott. Rowling har også skrevet skuespill basert på Harry Potter-serien, inkludert Harry Potter and the Cursed Child (2016).

Rowling har også engasjert seg i filantropisk arbeid. Hun har donert millioner av pund til veldedige organisasjoner, inkludert Comic Relief og Lumos, en organisasjon som jobber for å støtte barn som lever i institusjoner.

Hvordan Barden Beedles eventyr ble skapt

Barden Beedles eventyr er en bok skrevet av JK Rowling, som inneholder fem eventyr fra trollmannsverdenen. Boken ble opprinnelig utgitt i 2008 og ble utgitt som et supplement til Harry Potter-serien. Boken var ment å være en avskjedsgave til vennene hennes i filantropiske organisasjoner som hadde hjulpet henne gjennom sin tid som forfatter.

JK Rowling skrev og illustrerte boken for hånd og lagde bare syv håndskrevne kopier. Disse kopiene ble delt ut til vennene hennes som takk for støtten deres i hennes filantropiske arbeid. En av de syv kopiene ble solgt på auksjon i 2007 for £ 1,95 millioner, og pengene gikk til veldedighet.

Innholdet i Barden Beedles eventyr

Boken inneholder fem trollmannseventyr, som alle har en moralsk leksjon i seg. Eventyrene inkluderer “The Wizard and the Hopping Pot”, “The Fountain of Fair Fortune”, “The Warlock’s Hairy Heart”, “Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump” og “The Tale of the Three Brothers”. Disse eventyrene ble nevnt i Harry Potter og Dødstalismanene, den siste boken i Harry Potter-serien, og har en viktig rolle i fortellingen.

“The Wizard and the Hopping Pot” handler om en trollmann som ikke ønsket å hjelpe andre, men blir tvunget til å gjøre det når hans hoppende gryte begynner å sende ham budskap fra menneskene rundt ham.

“The Fountain of Fair Fortune” handler om tre kvinner og en mann som søker etter healing fra en magisk fontene i en hage. De lærer verdien av å arbeide sammen for å oppnå felles mål.

“The Warlock’s Hairy Heart” handler om en trollmann som besluttet å fjerne sitt eget hjerte for å unngå å bli forelsket, men til slutt oppdager at han har mistet evnen til å elske.

“Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump” handler om en klokkertrold som lurer en konge og hans følge til å tro at hun kan gjenopplive døde, inntil en viss snekker viser at hennes evner er falske.

“The Tale of the Three Brothers” handler om tre brødre som møter Døden og ber om en gave, som gir dem muligheten til å overvinne den. Brødrene legger ut på en reise, og til slutt har alle tre møtt sin uunngåelige skjebne.

Betydningen av Barden Beedles eventyr for Harry Potter-universet

Barden Beedles eventyr har en viktig rolle i Harry Potter-serien, spesielt i den siste boken, Harry Potter og Dødstalismanene. Eventyrene gir leserne mer innsikt i trollmannsverdenen og dets myter og legender. “The Tale of the Three Brothers” spiller en spesielt viktig rolle i fortellingen, siden det avslører mye av Voldemort’s bakgrunnshistorie og gir en viktig ledetråd til å overvinne ham.

Rowling brukte også “The Tale of the Three Brothers” som et sentralt tema i skuespillet Harry Potter and the Cursed Child, som handler om Harry Potter’s sønn, Albus Severus.

Gjenutgivelsen av Barden Beedles eventyr

I 2020 ble Barden Beedles eventyr gjenutgitt og utvidet med en sjette novelle, kalt “The Warlock’s Book”. Denne nye novellen er en fiktiv historie om hvordan Barden Beedles eventyr ble skrevet og ble til etter en avtale mellom Beedle og en trollmann som ville ha en samling av moraliserende historier.

Gjenutgivelsen inneholder også kommentarer fra Rowling om hver av de fem opprinnelige eventyrene i tillegg til portretter av tegn i eventyrene.

JK Rowlings filantropiske arbeid gjennom Barden Beedles eventyr

Barden Beedles eventyr er ikke bare en samling av trollmannseventyr, men også en måte for Rowling å bidra til veldedighet. Alle royaltyene fra boken går til Lumos, en organisasjon Rowling grunnla for å hjelpe barn som lever i institusjoner.

Lumos jobber for å endre måten barn blir behandlet på i institusjoner og for å hjelpe dem med å bli gjenforent med familiene sine. Rowling donerte også alle pengene fra salget av Beedle kopien til veldedighet.

Kritikken mot JK Rowlings holdninger og påvirkning på Barden Beedles eventyr

I 2019 fikk Rowling kritikk fra mange LGBTQ-grupper for sine kommentarer på Twitter om kjønnsidentitet. Rowling arguerer at kvinner kan bare være definert som kvinner om de har født barn, og at transpersoner skal ikke organiseres seg selv på prinsipper som “sex” og “kjønn”. Mange fans og kjendiser tok til sosiale medier for å konfrontere Rowling for å si at hennes kommentarer var transphobic og skadet samfunnsdebatten i Storbritannia. Rowling forsvarte sine kommentarer og sa at hun hadde fått trusler og misbruk på grunn av dem.

Kritikken mot Rowling for hennes holdninger har også spilt inn på hennes arbeid med Barden Beedles eventyr. Flere fans og veldedighetsorganisasjoner har kritisert henne for ikke å donere royaltyene fra gjenutgivelsen av boken til LGBTQ-organisasjoner, og for å støtte organisasjoner som har antydet at transpersoners rettigheter er truende for kvinner.

FAQs

Hvem skrev Barden Beedles eventyr?
Barden Beedles eventyr ble skrevet av JK Rowling.

Hvor mange eventyr er det i Barden Beedles eventyr?
Det er fem eventyr i Barden Beedles eventyr.

Hva er Barden Beedles eventyr?
Barden Beedles eventyr er en samling av trollmannseventyr skrevet av JK Rowling.

Hva er “The Tale of the Three Brothers”?
“The Tale of the Three Brothers” er en av de fem trollmannseventyrene i Barden Beedles eventyr, og spiller en viktig rolle i Harry Potter-serien.

Hva er “The Warlock’s Book”?
“The Warlock’s Book” er den sjette novellen i Barden Beedles eventyr, som ble gjenutgitt i 2020.

Hvorfor donerer JK Rowling royaltyene fra Barden Beedles eventyr til veldedighet?
JK Rowling donerer royaltyene fra Barden Beedles eventyr til veldedighet for å hjelpe barn som lever i institusjoner, gjennom organisasjonen Lumos som hun grunnla.

Hvorfor ble JK Rowling kritisert for Barden Beedles eventyr?
JK Rowling ble kritisert for Barden Beedles eventyr for å ikke donere royaltyene fra gjenutgivelsen av boken til LGBTQ-organisasjoner og for hennes holdninger mot transpersoner.

Keywords searched by users: jk rowling barden beedles eventyr

Categories: Top 99 jk rowling barden beedles eventyr

ULTRA RARE J.K. ROWLING SIGNED BOOK UNBOXING | HARRY POTTER

See more here: botanicavietnam.com

Images related to the topic jk rowling barden beedles eventyr

ULTRA RARE J.K. ROWLING SIGNED BOOK UNBOXING | HARRY POTTER
ULTRA RARE J.K. ROWLING SIGNED BOOK UNBOXING | HARRY POTTER

Article link: jk rowling barden beedles eventyr.

Learn more about the topic jk rowling barden beedles eventyr.

See more: botanicavietnam.com/category/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *