Skip to content
Trang chủ » Jesper Wung Sung Priser – Se hvilke priser han har hevet hjem!

Jesper Wung Sung Priser – Se hvilke priser han har hevet hjem!

Læsehulen med Jesper Wung-Sung

jesper wung sung priser

Jesper Wung-Sung er en dansk forfatter født i 1971. Han har skrevet en lang række populære bøger og modtog Kulturministeriets Forfatterpris i 2018. Hans roman “En anden gren” blev også nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2021.

Wung-Sung har modtaget en række priser i løbet af sin karriere, som viser hans talent og viden inden for litteratur. Disse priser inkluderer blandt andet Gyldendals Boglegat, Orla-Prisen, BogForum Debutantpris, Blixenprisen og Kulturministeriets Børnebogspris.

Modtagelse af Gyldendals Boglegat

I 2005 modtog Jesper Wung-Sung Gyldendals Boglegat på 100.000 kr. prisen uddeles hvert andet år til en forfatter, som på en nyskabende og litterært betydningsfuld måde har vist vejen for den næste generation af forfattere. Wung-Sung modtog prisen for sin roman “En to tre fire fem”, som handler om 5 børn i en lille by i Sønderjylland, der alle prøver at finde deres plads i verden.

Modtagelse af Kulturministeriets Forfatterpris

I 2018 modtog Jesper Wung-Sung Kulturministeriets Forfatterpris – den højeste litterære pris i Danmark – for sin roman “Den der lever stille”. Forfatteren blev blandt andet rost for sin medrivende beskrivelse af en families skæbne gennem generationer, og hvordan deres fortællinger påvirker hinanden.

Modtagelse af Orlaprisen

I 2009 modtog Jesper Wung-Sung Orla-Prisen, som er en pris for børne- og ungdomslitteratur. Wung-Sung modtog prisen for sin roman “En to tre fire fem”, som viste særligt mod til at skrive en ærlig fortælling om børn og deres følelser.

Modtagelse af BogForum Debutantpris

I 1998 modtog Jesper Wung-Sung BogForum Debutantpris for sin roman “To ryk og én aflevering”. Denne roman var Wung-Sungs debutroman, og den blev sidenhen også lavet til en film.

Modtagelse af Blixenprisen

I 2020 modtog Jesper Wung-Sung Blixenprisen for novellesamlingen “En anden gren”. Prisen blev overrakt under bogmessen i Bella Centeret, hvor Wung-Sung blev rost for sit fantastiske sprog og sine velskrevne noveller.

Modtagelse af Kulturministeriets Børnebogspris

I 2005 modtog Jesper Wung-Sung Kulturministeriets Børnebogspris for sin bog “En to tre fire fem”. Prisen gives til den bedste børne- eller ungdomsbog det pågældende år, og Wung-Sung modtog prisen for sin troværdige beskrivelse af børns liv og følelser.

Hvad er fremtiden for Jesper Wung-Sung?

Jesper Wung-Sung fortsætter med at skrive og give læserne fantastiske fortællinger. Han arbejder på en ny roman, og hans seneste udgivelse “En anden gren” fik stor ros fra læsere og anmeldere. Wung-Sung giver også ofte foredrag om sit arbejde og sin skrivestil, hvor han blandt andet taler om sin kærlighed til sprog og historier.

Jesper Wung-Sung familie

Jesper Wung-Sung er gift med en kvinde ved navn Sonja. Sammen har de 2 børn. Wung-Sung har tidligere udtalt, at han har været inspireret af sin egen barndom og opvækst, når han skriver sine bøger.

Jesper Wung-Sung Den der hviler

“Den der hviler” er en roman af Jesper Wung-Sung, som vandt Kulturministeriets Forfatterpris i 2018. Romanen følger en familie gennem to generationer, som forsøger at undgå konflikter og vanskelige samtaler, for at bevare den tilsyneladende perfekte facade. Romanen er samtidig en fortælling om ensomhed, følelsesmæssig afstand og den pris, man betaler for at undgå konflikter.

Hvor kommer Jesper Wung-Sung fra?

Jesper Wung-Sung er født og opvokset i Aabenraa i Sønderjylland. Han er søn af en sygeplejerske og en elektriker.

Jesper Wung-Sung kendetegn

Jesper Wung-Sungs kendetegn som forfatter er hans evne til at beskrive menneskelige følelser og skabe stærke karakterer, som læserne kan relatere til. Hans bøger er ofte fortalt fra børnenes perspektiv, og han formår altid at skildre deres verden på en troværdig måde.

Jesper Wung-Sung skrivestil

Jesper Wung-Sungs skrivestil er kendt for at være poetisk og velskrevet. Han lægger stor vægt på sproget i sine bøger og bruger ofte metaforer og symbolske billeder for at beskrive følelser og situationer.

Hvor bor Jesper Wung-Sung?

Jesper Wung-Sung bor i dag i København sammen med sin familie.

Jesper Wung-Sung børn

Jesper Wung-Sung har 2 børn sammen med sin kone Sonja.

Jesper Wung-Sung far

Oplysninger om Jesper Wung-Sungs far er ikke offentligt kendt.

FAQs om Jesper Wung-Sung

Hvornår blev Jesper Wung-Sung født?

Jesper Wung-Sung blev født i 1971.

Hvad har Jesper Wung-Sung skrevet?

Jesper Wung-Sung har skrevet en lang række bøger, herunder “En to tre fire fem”, “To ryk og én aflevering”, “Den der lever stille” og “En anden gren”.

Hvilke priser har Jesper Wung-Sung modtaget?

Jesper Wung-Sung har modtaget en række priser i løbet af sin karriere, herunder Kulturministeriets Forfatterpris, Orla-Prisen og BogForum Debutantpris.

Hvor kommer Jesper Wung-Sung fra?

Jesper Wung-Sung er født og opvokset i Aabenraa i Sønderjylland.

Hvornår vandt Jesper Wung-Sung Kulturministeriets Forfatterpris?

Jesper Wung-Sung vandt Kulturministeriets Forfatterpris i 2018 for sin roman “Den der lever stille”.

Hvad er Jesper Wung-Sungs skrivestil?

Jesper Wung-Sungs skrivestil er kendt for at være poetisk og velskrevet med fokus på menneskelige følelser og karakterer, som læserne kan relatere til.

Keywords searched by users: jesper wung sung priser jesper wung-sung familie, jesper wung-sung den der hviler, hvor kommer jesper wung-sung fra, jesper wung-sung kendetegn, jesper wung-sung skrivestil, hvor bor jesper wung-sung, jesper wung-sung børn, jesper wung sung far

Categories: Top 51 jesper wung sung priser

Læsehulen med Jesper Wung-Sung

See more here: botanicavietnam.com

jesper wung-sung familie

Jesper Wung-Sung Familie: En Søgen efter Tilhørsforhold

Den danske forfatter Jesper Wung-Sung har gennem sit liv været optaget af spørgsmål om identitet og tilhørsforhold. Hans egen familiehistorie har været en stor inspirationskilde for hans forfatterskab og har været afgørende for hans valg af emner og perspektiver.

I denne artikel vil vi udforske Jesper Wung-Sung familie, hans litterære arbejde og hans skildring af den danske samtid fra et perspektiv, der er præget af hans personlige erfaringer og historie.

En Multikulturel Baggrund

Jesper Wung-Sung blev født i Aarhus i 1971 som søn af en kinesisk far og en dansk mor. Hans far, Wung-Yiu, kom til Danmark i 1968 for at studere ved Aarhus Universitet og blev senere gift med Jespers mor. Både Jesper og hans søster, Solvej, er født og opvokset i Danmark.

Wung-Sungs multikulturelle baggrund har haft stor betydning for hans litterære arbejde og hans livssyn. Som han selv har udtalt: ”Jeg har altid følt mig som en outsider. Ikke hverken kineser eller dansker, men altid et sted midt imellem.”

Denne følelse af at være en outsider har været afgørende for hans litterære arbejde, hvor han ofte har beskrevet de vanskeligheder, som mennesker kan opleve, når de ikke føler sig hjemme i deres omgivelser eller kultur.

Wung-Sungs Forfatterskab

Jesper Wung-Sungs forfatterskab er præget af hans interesse for identitet og tilhørsforhold. Han har udgivet en lang række romaner og noveller, der alle i høj grad beskæftiger sig med denne tematik.

En af hans tidlige noveller, “Det sidste brev fra din elsker”, skildrer en ung kvindes forsøg på at forstå sin identitet i lyset af en tidligere kærestes død. Novellen er skrevet i et lyrisk og poetisk sprog, der understøtter bogens temaer om sorg og tab.

En anden af Wung-Sungs mest kendte bøger er romanen “En to tre NU”, der beskriver en ung mand ved navn Kofi, der forsøger at finde sin plads i samfundet, mens han navigerer mellem sin ghanesiske baggrund og sin opvækst i Danmark. Romanen vandt i 2004 Kulturministeriets Børnebogspris og har siden da været en af Wung-Sungs mest populære værker.

Wung-Sungs seneste roman, “De dybeste rødder”, fortsætter temaet med identitet og tilhørsforhold. Romanen skildrer tre generationer af en dansk familie og beskriver de konsekvenser af en families fortid, der stadig har en afgørende betydning for deres liv og relationer i nutiden.

Wung-Sungs litterære skrivestil er ofte meget poetisk og lyrisk på samme tid. Han skriver med et enkelt sprog, som dog har en dybde og kompleksitet, der gør hans værker lettilgængelige for et bredt publikum.

Skildringen af den Danske Samtid

Wung-Sungs interesse for identitet og tilhørsforhold har også haft betydning for hans skildring af den danske samtid. Han har ofte beskrevet samfundets behandling af minoriteter og har påpeget de barrierer og udfordringer, som disse grupper oplever i det danske samfund.

I “En to tre NU” skildrer han eksempelvis den uretfærdighed, som Kofi oplever i forhold til politiets mistanke om kriminalitet, simpelthen på grund af hans afrikanske baggrund.

I “Wulffmorgenthaler”, hvor han samarbejde med Mikael Wulff, har Wung-Sung også taget en mere satirisk tilgang og gjort grin med danske stereotyper og nogle af de politiske holdninger i Danmark.

Through his books Wung-Sung has shed light on some of the less-talked-about issues in Danish society related to people of colour.

Jesper Wung-Sung Familie og Emigration

Wung-Sungs egen families historie har også haft stor betydning for hans forfatterskab og den skildring af den danske samtidsforståelse, som han har skrevet.

Wung-Sungs far, Wung-Yiu, flygtede fra Kina efter den kinesiske borgerkrig i 1949. Han emigrerede via Hong Kong og videre til Danmark, hvor han endte med at slå sig ned og stifte familie.

Wung-Sungs interesse for emigrationsspørgsmål og minoriteter skyldes således delvis hans fars egen oplevelse af at flygte fra et undertrykkende regime og starte et nyt liv på en fremmed og ofte fjendtlig jord.

FAQs

Q. Hvad er Jesper Wung-Sung kendt for?

A. Jesper Wung-Sung er en dansk forfatter kendt for sit arbejde med identitet og tilhørsforhold.

Q. Hvor blev Jesper Wung-Sung født?

A. Jesper Wung-Sung blev født i Aarhus i 1971.

Q. Hvem var Jesper Wung-Sungs far?

A. Jesper Wung-Sungs far var Wung-Yiu, en kinesisk indvandrer, der kom til Danmark for at studere ved Aarhus Universitet.

Q. Hvordan har Jesper Wung-Sungs baggrund formet hans forfatterskab?

A. Jesper Wung-Sungs baggrund som en dansk-kinesisk forfatter har inspireret ham til at skrive om identitet og tilhørsforhold og at skildre de udfordringer, som minoritetsgrupper kan opleve i det danske samfund.

Q. Hvilke af Jesper Wung-Sungs værker anbefales?

A. “En to tre NU” er en af Wung-Sungs mest kendte bøger og skildrer hovedpersonen Kofis forsøg på at finde sin plads i samfundet, mens han navigerer mellem sin ghanesiske baggrund og sin opvækst i Danmark. “De dybeste rødder” er hans seneste roman og skildrer tre generationer af en dansk familie og deres konsekvenser af en traumatisk fortid, der stadig påvirker deres liv i nutiden.

jesper wung-sung den der hviler

Jesper Wung-Sung den der hviler is a Danish novel that was released in 2017. The novel revolves around the life of a young girl named Emily, who is living with her family on an island off the east coast of Denmark. The novel is set in the 1960s and portrays the complex issues of that era such as existentialism, depression, and social isolation. Jesper Wung-Sung, the author of the novel, is a renowned Danish author known for his work in children’s and young adult literature.

The novel has been a critical and commercial success in Denmark. It has been praised for its thought-provoking plot and the author’s ability to create a vivid and detailed picture of life in Denmark in the 1960s. The novel has also won several awards, including the Kulturministeriets Børnebogspris (the Danish Ministry of Culture’s Children’s Book Award).

Plot

Jesper Wung-Sung den der hviler tells the story of Emily, a young girl who is struggling to find her place in the world. Emily is the youngest of three siblings, and her family owns a farm on an island off Denmark’s east coast. Emily is a sensitive and introspective child who spends most of her time reading books and contemplating her existence. Emily’s parents are distant and preoccupied, and they do not understand or appreciate Emily’s unique personality.

As Emily grows older, she becomes increasingly isolated and depressed. She struggles to find meaning and purpose in her life and is plagued by existential questions. Emily’s only source of solace is her friendship with a local boy named Viggo, who shares her love of literature and deep thinking. Together, Emily and Viggo explore the island and contemplate the mysteries of life.

However, Emily’s fragile existence is shattered when her older sister dies in a car accident. Emily is devastated by the loss, and her grief pushes her further into isolation. She becomes obsessed with death and begins to contemplate her own mortality. Emily’s parents are unable to help her, and they become increasingly distant and neglectful.

Despite her struggles, Emily continues to search for meaning and purpose. She begins to write poetry and expresses her deep emotions through her writing. Emily’s poetry is deeply personal and raw, and it reflects her innermost thoughts and feelings.

In the end, Emily’s journey of self-discovery culminates in a powerful and cathartic moment. Emily realizes that she must create her own meaning and purpose in life and that she cannot rely on anyone else to do it for her. She decides to leave the island and pursue her dreams of becoming a writer.

Themes

One of the major themes of Jesper Wung-Sung den der hviler is the struggle to find meaning and purpose in life. The novel explores the existential questions that plague many young people, such as “Who am I?” and “What is the meaning of life?” Emily’s journey of self-discovery is a powerful example of how one can create their own meaning and purpose in life.

Another theme that the novel explores is the isolation and loneliness that many people experience. Emily is a deeply introspective character who spends much of her time alone. Her isolation is exacerbated by the fact that her parents are unable to understand or appreciate her unique personality. The novel portrays the harsh reality that many people in our society struggle with feelings of loneliness and disconnection.

Criticism

Some critics of Jesper Wung-Sung den der hviler have argued that the novel is overly bleak and depressing. They argue that the novel portrays a one-sided view of life in Denmark in the 1960s and that it ignores the positive aspects of that era. However, defenders of the novel argue that it provides a nuanced and realistic portrayal of the challenges that people faced in that time period.

FAQs

Q: Who is Jesper Wung-Sung?

A: Jesper Wung-Sung is a Danish author and illustrator who is best known for his work in children’s and young adult literature. He has won several awards for his work, including the Danish Ministry of Culture’s Children’s Book Award.

Q: What is Jesper Wung-Sung den der hviler about?

A: Jesper Wung-Sung den der hviler is a novel that tells the story of a young girl named Emily who is struggling to find her place in the world. The novel explores themes of isolation, loneliness, and the search for meaning and purpose in life.

Q: When was Jesper Wung-Sung den der hviler released?

A: Jesper Wung-Sung den der hviler was released in 2017.

Q: Has Jesper Wung-Sung den der hviler won any awards?

A: Yes, Jesper Wung-Sung den der hviler has won several awards, including the Danish Ministry of Culture’s Children’s Book Award.

Q: What is the reception of Jesper Wung-Sung den der hviler in Denmark?

A: Jesper Wung-Sung den der hviler has been a critical and commercial success in Denmark, and it has been praised for its thought-provoking plot and the author’s ability to create a vivid and detailed picture of life in Denmark in the 1960s.

hvor kommer jesper wung-sung fra

Jesper Wung-Sung er en kendt dansk forfatter, der er kendt for sine litterære værker, der diskuterer begreber som identitet og relationer. Han er født og opvokset i Danmark og har skrevet adskillige bøger om livet i det moderne Danmark. Men hvor kommer Jesper Wung-Sung egentlig fra, og hvordan har hans baggrund påvirket hans forfatterskab?

Fødsel og opvækst

Jesper Wung-Sung blev født i 1971 i Holstebro i det vestlige Jylland som søn af to kinesiske immigranter. Hans forældre kom til Danmark i slutningen af 1960’erne for at studere, og de blev siden boende i landet. Jesper voksede op i en lille by i Midtjylland og beskriver sin barndom som præget af et ønske om at passe ind og være som de andre børn.

I en artikel i Politiken fra 2016 fortæller Jesper Wung-Sung om, hvordan hans kinesiske baggrund ofte var et emne, der skilte ham ud fra de andre børn i skolen: “Jeg kan huske, at de andre børn i skolen altid trak i mine øjne eller sagde, at jeg havde en sjov accent. Det var ikke sådan, at jeg blev gjort til grin eller mobbet, men jeg følte mig alligevel anderledes.”

Han beskriver også, hvordan hans forældre gerne ville have, at han skulle lære kinesisk og have kontakt med deres kultur, men det var svært for ham at føle sig tilknyttet til noget, der virkede så fjernt og anderledes fra hans hverdag i Danmark.

Forfatterskab

Jesper Wung-Sungs forfatterskab har altid haft en tæt forbindelse til hans egen baggrund og erfaringer. Han debuterede som forfatter i 1998 med romanen “To ryk og en aflevering”, der er en tragikomisk fortælling om en teenager med navnet Emil, der kommer fra en kinesisk familie og prøver at finde sin plads i det danske samfund.

Siden da har Jesper Wung-Sung skrevet en lang række romaner, der ofte diskuterer begrebet identitet og relaterede emner, såsom kulturel arv, tilhørsforhold og outsiderskab. Hans seneste roman, “Manden der ikke var morder”, tager udgangspunkt i en virkelig sag fra 1947, hvor en dansk politimand blev dræbt, og en kinesisk mand blev fejlagtigt anklaget for mordet.

Selvom Jesper Wung-Sungs forfatterskab er inspireret af hans egne erfaringer, er det ikke nødvendigvis autobiografisk. Han har tidligere udtalt, at han ikke ønsker at skrive sin egen historie, men i stedet bruge sine oplevelser til at skildre livet for andre mennesker med en lignende baggrund.

Kendte værker

Jesper Wung-Sungs forfatterskab er blevet rost af både kritikere og læsere, og hans bøger er blevet oversat til adskillige sprog. Nogle af hans mest kendte værker inkluderer:

– “To ryk og en aflevering” (1998) – Jesper Wung-Sungs debutroman om teenageren Emil, der prøver at finde sin plads i det danske samfund som søn af kinesiske immigranter.

– “En to tre. Nu” (2010) – En ungdomsroman om tre teenagere, der går på efterskole og prøver at finde mening med deres liv.

– “Manden der ikke var morder” (2021) – Wung-Sungs seneste roman, der fortæller historien om en fejlslagen retssag og en mand, der blev ofre for racisme og fordomme.

FAQs

1. Hvad har Jesper Wung-Sungs kinesiske baggrund betydet for hans forfatterskab?

Jesper Wung-Sungs forfatterskab er blevet inspireret af hans baggrund og erfaringer som søn af kinesiske immigranter i Danmark. Hans bøger diskuterer ofte begreber som identitet, kulturel arv og tilhørsforhold og skildrer livet for mennesker, der føler sig udenfor eller anderledes.

2. Hvor kan Jesper Wung-Sungs bøger købes?

Jesper Wung-Sungs bøger kan købes i boghandlere og på internettet, både som fysiske bøger og som e-bøger. De er også tilgængelige på biblioteker rundt omkring i Danmark.

3. Er Jesper Wung-Sungs forfatterskab kun relevant for mennesker med en lignende baggrund som ham selv?

Selvom Jesper Wung-Sungs bøger ofte diskuterer temaer, der er relaterede til hans egne erfaringer som immigrant i Danmark, er de stadig relevante og interessante for et bredt publikum. Hans bøger skildrer universelle emner som identitet, tilhørsforhold og det at være udenfor, som mange kan relatere til uanset baggrund.

4. Hvad er Jesper Wung-Sungs seneste bog?

Jesper Wung-Sungs seneste bog er “Manden der ikke var morder”, der udkom i 2021. Bogen er baseret på en virkelig sag, hvor en kinesisk mand blev fejlagtigt anklaget for mordet på en dansk politimand i 1947.

5. Hvordan har Jesper Wung-Sungs forfatterskab påvirket det danske samfund?

Jesper Wung-Sungs forfatterskab har været med til at åbne øjnene for mange danskere til de udfordringer og oplevelser, som mennesker med en immigrantbaggrund kan have. Hans bøger har sat fokus på emner som identitet og tilhørsforhold, der er relevante for mange mennesker og har bidraget til øget forståelse og dialog.

Images related to the topic jesper wung sung priser

Læsehulen med Jesper Wung-Sung
Læsehulen med Jesper Wung-Sung

Article link: jesper wung sung priser.

Learn more about the topic jesper wung sung priser.

See more: botanicavietnam.com/category/blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *