Skip to content
Trang chủ » Hoe Google Analytics Instellen: Een Stapsgewijze Handleiding

Hoe Google Analytics Instellen: Een Stapsgewijze Handleiding

Get started with Google Analytics

Hoe Google Analytics Instellen: Een Stapsgewijze Handleiding

Get Started With Google Analytics

Keywords searched by users: hoe google analytics instellen google analytics instellen wordpress, google analytics aanmaken, google analytics koppelen aan website, google analytics 4-property, google analytics ga4, handleiding google analytics, google analytics account, google analytics 4 account aanmaken

Het instellen van Google Analytics kan een essentiële stap zijn voor website-eigenaren en marketeers om waardevolle inzichten te verkrijgen over het gedrag van hun bezoekers en het succes van hun marketinginspanningen. In dit artikel gaan we diep in op hoe je Google Analytics in het Nederlands kunt instellen, en we zullen stapsgewijze instructies geven om je te helpen het meeste uit deze krachtige tool te halen.

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis webanalyse-service aangeboden door Google die website-eigenaren en marketeers helpt om verschillende aspecten van hun websiteverkeer en gebruikersgedrag te analyseren. Met Google Analytics kun je belangrijke statistieken bijhouden, zoals het aantal gebruikers, sessies, paginaweergaven, bouncepercentage en gemiddelde tijd op de site. Bovendien biedt het gedetailleerde informatie over waar je gebruikers vandaan komen, hoe ze op je site terechtkomen en welk apparaat ze gebruiken.

Een Analytics-account maken

Voordat je Google Analytics kunt instellen voor je website, moet je een Analytics-account maken. Volg deze eenvoudige stappen om aan de slag te gaan:

1. Ga naar de Google Analytics-website (https://analytics.google.com) en klik op “Aan de slag”.

2. Log in met je Google-account of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt.

3. Klik op “Aanmelden” en volg de instructies om je accountgegevens in te voeren en je aan te melden voor Google Analytics.

4. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een uniek Tracking-ID toegewezen. Houd dit ID bij de hand, want je hebt het later nodig om de Analytics-tag aan je website toe te voegen.

Google Analytics-tag toevoegen aan je website

Om gebruik te kunnen maken van Google Analytics, moet je de Analytics-tag toevoegen aan elke pagina van je website. Volg deze stappen om dit te doen:

1. Kopieer het Tracking-ID dat je hebt ontvangen bij het maken van je Analytics-account.

2. Ga naar je websitebeheersysteem (CMS) en open de HTML-code van je website.

3. Plak het Tracking-ID voor het sluiten van de tag op elke pagina van je website. Zorg ervoor dat je de tag correct plaatst om ervoor te zorgen dat Google Analytics correct werkt.

4. Sla je wijzigingen op en publiceer je website.

Google Analytics instellen voor je website

Nu je de Analytics-tag aan je website hebt toegevoegd, is het tijd om Google Analytics in te stellen voor je specifieke website. Volg deze instructies om aan de slag te gaan:

1. Log in op je Google Analytics-account.

2. Klik op “Beheerder” in de onderste balk.

3. Klik op de “Property-instellingen” van de betreffende website die je wilt instellen.

4. Voer de nodige informatie in, zoals de URL van je website, het standaard URL-voorvoegsel en de valuta-instellingen.

5. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen.

Controleren of je website gegevens verzamelt

Om er zeker van te zijn dat Google Analytics correct is ingesteld en gegevens verzamelt van je website, kun je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar “Rapporten” in je Google Analytics-account.

2. Klik op “Realtime” in het linkermenu.

3. Open een nieuwe browser en bezoek je website.

4. Ga terug naar het “Realtime”-rapport en controleer of je bezoekers ziet in het dashboard.

Als je bezoekers ziet verschijnen, betekent dit dat Google Analytics correct is geïnstalleerd en gegevens van je website verzamelt.

Overstappen naar Google Analytics 4

Google Analytics heeft onlangs een nieuwe versie geïntroduceerd, genaamd Google Analytics 4 (GA4). Als je wilt profiteren van de nieuwste functies en mogelijkheden, kun je overstappen naar GA4. Volg deze stappen om dit te doen:

1. Log in op je Google Analytics-account.

2. Ga naar “Beheerder” in de onderste balk.

3. Klik op de betreffende website die je wilt overschakelen naar GA4.

4. Klik op “Upgraden naar GA4” en volg de instructies om de overstap te voltooien.

Merk op dat deze overgangsomstelling alleen van toepassing is op nieuwe eigendommen die zijn aangemaakt in GA4. Oudere Universal Analytics-eigenschappen kunnen niet worden geüpgraded naar GA4.

Een GA4-property koppelen aan Universal Analytics

Als je eenmaal bent overgestapt naar GA4, kun je je nieuwe GA4-property ook koppelen aan je bestaande Universal Analytics-property. Volg deze stappen om dit te doen:

1. Log in op je Google Analytics-account.

2. Ga naar “Beheerder” in de onderste balk.

3. Klik op de betreffende website-eigenschap die je wilt koppelen.

4. Klik op “Koppelingen onder Eigendom” in het rechterdeelvenster.

5. Klik op “Beheer koppeling” en volg de instructies om de koppeling tussen GA4 en Universal Analytics tot stand te brengen.

Rapporten bekijken in Google Analytics

Google Analytics biedt verschillende rapporten waarmee je informatie kunt verkrijgen over het gedrag van je gebruikers en de prestaties van je website. Hier zijn enkele van de belangrijkste rapporten die je kunt bekijken:

1. Doelgroep: Hier kun je informatie vinden over het aantal gebruikers, sessies, demografische gegevens en interesses van je gebruikers.

2. Acquisitie: Dit rapport geeft inzicht in hoe je gebruikers op je website terechtkomen, zoals via organisch zoeken, directe verkeer, verwijzende sites en betaalde advertenties.

3. Gedrag: Hier kun je informatie vinden over het gedrag van je gebruikers op je website, zoals de meest bezochte pagina’s, de tijd die ze op je site doorbrengen en het bouncepercentage.

4. Conversies: Dit rapport is gericht op het meten van het succes van je conversiedoelen, zoals het voltooien van aankopen, het invullen van formulieren of het aanmelden voor nieuwsbrieven.

Google Analytics gebruiken om je marketing te verbeteren

Met Google Analytics kun je niet alleen inzicht krijgen in het gedrag van je gebruikers, maar ook je marketinginspanningen optimaliseren. Hier zijn enkele manieren waarop je Google Analytics kunt gebruiken om je marketing te verbeteren:

1. Identificeer de meest effectieve kanalen: Met behulp van het Acquisitie-rapport kun je zien welke kanalen het meeste verkeer naar je website genereren. Dit helpt je om je marketingbudget op de juiste kanalen te richten.

2. Optimaliseer je website: Met het Gedragsrapport kun je zien welke pagina’s de meeste bezoekers aantrekken en de hoogste conversieratio hebben. Gebruik deze inzichten om je website te optimaliseren en de gebruikerservaring te verbeteren.

3. Test verschillende advertentievarianten: Met Google Analytics kun je eenvoudig A/B-testen uitvoeren om te bepalen welke advertentievarianten het beste presteren. Dit helpt je om je advertentie-uitgaven te optimaliseren en een hogere ROI te behalen.

4. Volg je conversiedoelen: Gebruik de Conversies-rapporten om te zien hoe goed je marketinginspanningen presteren in termen van conversiedoelen. Pas je strategie aan op basis van deze inzichten om je conversies te verbeteren.

Google Analytics Instellen WordPress

Als je een WordPress-website hebt, kun je Google Analytics eenvoudig instellen met behulp van een plug-in. Hier zijn de stappen om Google Analytics in te stellen op een WordPress-website:

1. Log in op je WordPress-dashboard en ga naar “Plugins”.

2. Klik op “Nieuwe plugin toevoegen” en zoek naar “Google Analytics”.

3. Klik op “Nu installeren” naast de “Google Analytics by MonsterInsights” -plugin en activeer deze vervolgens.

4. Ga naar de instellingen van de plug-in en volg de instructies om je Google Analytics Tracking-ID in te voeren.

5. Sla de wijzigingen op en Google Analytics wordt automatisch toegevoegd aan elke pagina van je WordPress-website.

Google Analytics aanmaken

Het aanmaken van een Google Analytics-account is een eenvoudig proces. Volg deze stappen om een nieuw account aan te maken:

1. Ga naar de Google Analytics-website (https://analytics.google.com) en klik op “Aan de slag”.

2. Log in met je Google-account of maak een nieuw account aan als je er nog geen hebt.

3. Klik op “Aanmelden” en volg de instructies om je accountgegevens in te voeren en je aan te melden voor Google Analytics.

4. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een unieke Tracking-ID toegewezen. Houd dit ID bij de hand, want je hebt het later nodig om de Analytics-tag aan je website toe te voegen.

Google Analytics koppelen aan website

Om Google Analytics aan je website te koppelen, moet je de Analytics-tag toevoegen aan de HTML-code van je website. Dit kan handmatig worden gedaan of met behulp van een CMS-plug-in. Volg deze algemene stappen om de koppeling tot stand te brengen:

1. Kopieer het Tracking-ID dat je hebt ontvangen bij het maken van je Google Analytics-account.

2. Open de HTML-code van je website met behulp van een teksteditor of via het beheerpaneel van je CMS.

3. Plak het Tracking-ID voor het sluiten van de tag op elke pagina van je website.

4. Sla de wijzigingen op en publiceer je website.

Google Analytics 4-property

Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwste versie van Google Analytics en biedt verbeteringen ten opzichte van de oudere Universal Analytics. Met GA4 kun je kalendergebeurtenissen, verbeterde e-commercetracking en betere gegevensinzichten verkrijgen. Om een GA4-property aan te maken, moet je de volgende stappen volgen:

1. Log in op je Google Analytics-account.

2. Ga naar “Beheerder” in de onderste balk.

3. Klik op “Property maken” en selecteer “Web” of “App”, afhankelijk van je behoeften.

4. Volg de instructies om de nodige informatie in te voeren en het aanmaken van de GA4-property te voltooien.

Google Analytics GA4

GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics en is ontworpen om aan de behoeften van de moderne marketeer te voldoen. Het biedt verbeterde rapportage, analyse en trackingmogelijkheden om een nauwkeuriger beeld te krijgen van je gebruikers en marketinginspanningen. Om Google Analytics GA4 te gebruiken, moet je een GA4-property aanmaken en de Analytics-tag aan je website toevoegen.

Handleiding Google Analytics

Deze handleiding biedt stapsgewijze instructies om Google Analytics in te stellen in het Nederlands. Volg de praktische stappen en richtlijnen om je Analytics-account aan te maken, de Analytics-tag toe te voegen aan je website, het GA4-property in te stellen en de rapporten te bekijken. Gebruik deze handleiding als een hulpmiddel om het meeste uit Google Analytics te halen en je marketinginspanningen te verbeteren.

Google Analytics account

Een Google Analytics-account is een vereiste om toegang te krijgen tot de webanalyse-service van Google. Met een account kun je belangrijke statistieken en gegevens bekijken over het gedrag van je websitegebruikers. Volg de instructies in deze handleiding om je eigen Google Analytics-account aan te maken en te configureren.

Google Analytics 4 account aanmaken

Om een Google Analytics 4-account aan te maken, moet je een GA4-property creëren en de nodige informatie verstrekken, zoals de URL van je website. Volg de stappen in het artikel om een GA4-account aan te maken en te profiteren van de nieuwste functies en mogelijkheden van Google Analytics.

FAQs:

1. Wat is het belang van het instellen van Google Analytics voor mijn website?

Het instellen van Google Analytics op je website stelt je in staat om waardevolle inzichten te verkrijgen over je websiteverkeer en gebruikersgedrag. Hierdoor kun je je marketinginspanningen optimaliseren, je conversies verhogen en je websiteprestaties verbeteren.

2. Is Google Analytics gratis?

Ja, Google Analytics is gratis voor gebruik. Je moet echter wel een Google-account aanmaken en de Analytics-tag aan je website toevoegen om gebruik te kunnen maken van de service.

3. Kan ik Google Analytics gebruiken voor zowel websites als apps?

Ja, Google Analytics biedt ondersteuning voor het bijhouden van zowel websites als apps. Je kunt specifieke rapporten bekijken

Categories: Gevonden 26 Hoe Google Analytics Instellen

Get started with Google Analytics
Get started with Google Analytics

Een Analytics-account maken

Ga naar https://analytics.google.com. Als dit de eerste keer is dat u een Analytics-account maakt, klikt u onder Welkom bij Google Analytics op Meting starten. Heeft u al een Analytics-account en wilt u een nieuw account maken, klik dan in Beheerder in de kolom Account op Account maken.Krijg een volledig inzicht in uw klanten op alle apparaten en platforms. Google Analytics geeft u gratis tools om het klanttraject te begrijpen en de ROI van uw marketing te verbeteren.Zorg ervoor dat u zich in uw GA4-property bevindt. Klik in de kolom Property op Installatieassistent voor GA4. Kijk of u naast ‘Installatieassistent’ de groene melding ‘Verbonden met’ ziet. In deze melding staat aan welke Universal Analytics-property deze GA4-property is gekoppeld.

Analytics-tracking toevoegen
 1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
 2. Klik op Instellingen. Site beheren.
 3. Klik onder Statistieken op de pijl-omlaag. …
 4. Voer in het tekstvak onder ‘Webproperty-ID voor Google Analytics‘ een geldige property-ID voor Analytics in. …
 5. Klik bovenaan op Opslaan.
Google Analytics 4 instellen: het stappenplan
 1. Upgrade naar GA4. …
 2. Plaats de nieuwe trackingcode op je website. …
 3. Controleer de property-instellingen. …
 4. Google Analytics instellen in overeenstemming met de AVG. …
 5. Gebeurtenissen en conversies instellen in Google Analytics 4. …
 6. Intern verkeer filteren. …
 7. Google Ads koppelen aan GA4.

Hoe Start Je Met Google Analytics?

Hoe begin je met Google Analytics?

Om te starten met Google Analytics moet je eerst een Analytics-account maken. Ga naar https://analytics.google.com. Als dit de eerste keer is dat je een Analytics-account maakt, klik dan onder “Welkom bij Google Analytics” op “Meting starten”. Als je al een Analytics-account hebt en je wilt een nieuw account maken, klik dan in het “Beheerder” gedeelte op “Account maken” in de kolom “Account”.

Is Google Analytics Gratis?

Is Google Analytics gratis? Ontvang een volledig inzicht in uw klanten op alle apparaten en platforms. Met behulp van Google Analytics kunt u gratis gebruik maken van diverse tools om het klanttraject te begrijpen en de ROI van uw marketing te verbeteren.

Hoe Installeer Ik Google Analytics 4?

Hoe installeer ik Google Analytics 4?

Om Google Analytics 4 te installeren, volg je dit stappenplan:

1. Upgrade naar GA4: Zorg er eerst voor dat je Google Analytics hebt geüpgraded naar de nieuwste versie, GA4.

2. Plaats de nieuwe trackingcode op je website: Na de upgrade ontvang je een nieuwe trackingcode. Kopieer deze code en plaats deze op elke pagina van je website.

3. Controleer de property-instellingen: Ga naar je Google Analytics-account en controleer of de property-instellingen correct zijn geconfigureerd voor GA4.

4. Google Analytics instellen in overeenstemming met de AVG: Zorg ervoor dat je instellingen voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor het verzamelen en verwerken van persoonsgegevens.

5. Gebeurtenissen en conversies instellen in Google Analytics 4: Definieer welke gebeurtenissen en conversies je wilt bijhouden en configureer deze in je GA4-account.

6. Intern verkeer filteren: Voorkom dat intern verkeer je gegevens vertroebelt door intern verkeer uit te sluiten van de analyse.

7. Google Ads koppelen aan GA4: Indien van toepassing, koppel je je Google Ads-account aan je GA4-account om de integratie tussen beide platforms mogelijk te maken.

Met deze stappen kun je Google Analytics 4 succesvol installeren en gebruiken om inzichten te verkrijgen in het gedrag van je websitebezoekers.

Hoe Weet Ik Of Ik Google Analytics 4 Heb?

Om te controleren of je Google Analytics 4 hebt, moet je ervoor zorgen dat je je in je GA4-eigenschap bevindt. Ga naar de kolom Eigenschap en klik op de Installatieassistent voor GA4. Controleer of je naast de “Installatieassistent” een groene melding met de tekst “Verbonden met” ziet. Deze melding geeft aan met welke Universal Analytics-eigenschap deze GA4-eigenschap is gekoppeld.

Verzamelen 35 hoe google analytics instellen

Ua] Analytics Instellen Voor Een Website (Universal Analytics) - Google Analytics Help
Ua] Analytics Instellen Voor Een Website (Universal Analytics) – Google Analytics Help
Ga4] Uw Ga4-Property Instellen Met De Installatieassistent - Google Analytics Help
Ga4] Uw Ga4-Property Instellen Met De Installatieassistent – Google Analytics Help
Ga4] Google Analytics 4 Instellen In Google Tag Manager - Tag Manager Help
Ga4] Google Analytics 4 Instellen In Google Tag Manager – Tag Manager Help
Ga4] Analytics Voor Een Website En/Of App Instellen - Google Analytics Help
Ga4] Analytics Voor Een Website En/Of App Instellen – Google Analytics Help

See more here: botanicavietnam.com

Learn more about the topic hoe google analytics instellen.

See more: https://botanicavietnam.com/category/dagelijks-leven/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *