Skip to content
Trang chį»§ Ā» Ontdek De Geheimen Van Egyptische Make-Up Voor Een Stralende Look

Ontdek De Geheimen Van Egyptische Make-Up Voor Een Stralende Look

Egyptian makeup šŸ˜ #makeup

Ontdek De Geheimen Van Egyptische Make-Up Voor Een Stralende Look

Egyptian Makeup šŸ˜ #Makeup

Keywords searched by users: egyptische make up egyptian makeup history, egyptian makeup tutorial, egyptian eye makeup female, egyptian eye makeup meaning, modern egyptian makeup, ancient egyptian makeup pictures, easy egyptian makeup, egyptian makeup male

Geschiedenis van Egyptische make-up

Egyptische make-up staat bekend om zijn opvallende en intrigerende stijl die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Het werd traditioneel gebruikt door zowel mannen als vrouwen in het oude Egypte en had niet alleen een cosmetisch doel, maar het had ook een diepere betekenis en symboliek. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van Egyptische make-up en ontdekken hoe het evolueerde door de tijd heen.

Het gebruik van make-up in het oude Egypte dateert al van rond 4000 v.Chr. Het werd voornamelijk gemaakt van natuurlijke ingrediƫnten zoals kohl, een poederachtige substantie gemaakt van gemalen lood en malachiet. De oude Egyptenaren gebruikten kohl om hun ogen te accentueren en te beschermen tegen de felle zon. Ze geloofden dat het de ogen zou beschermen tegen boze geesten en dat het ook een goddelijke connectie tot stand bracht.

Egyptische make-up was niet beperkt tot alleen de ogen. Ze gebruikten ook kleurstoffen zoals henna om hun wangen en lippen te kleuren. De bekendste make-upstijl uit die tijd was het zogenaamde “kattenoog”. De ogen werden omlijnd met kohl, waarbij de oogleden werden verlengd met een dikke streep. Dit werd vaak gecombineerd met felgekleurde pigmenten op de oogleden en wangen.

Make-up speelde een belangrijke rol in het dagelijks leven van de oude Egyptenaren. Het werd niet alleen gebruikt om schoonheid te vergroten, maar ook als een vorm van bescherming en status. Alleen de hogere sociale klassen konden zich dergelijke luxe permitteren, omdat de ingrediƫnten voor make-up vrij duur waren. Het dragen van make-up was ook een teken van rijkdom en status.

In de loop der tijd veranderde de make-upstijl in Egypte. Tijdens het Nieuwe Rijk werden de ogen nog prominenter geaccentueerd met behulp van kohl, maar er werden ook nieuwe kleuren en stijlen geĆÆntroduceerd. Het palet breidde zich uit en de oogschaduw werd diverser. Oogschaduw werd niet alleen gebruikt om de ogen te accentueren, maar ook om symbolische betekenissen over te brengen. Bijvoorbeeld, groene oogschaduw werd geassocieerd met vruchtbaarheid en nieuw leven, terwijl blauwe oogschaduw werd geassocieerd met bescherming tegen het boze oog.

Het belang van Egyptische make-up werd ook weerspiegeld in hun religie. De oude Egyptenaren geloofden dat make-up een rol speelde in het leven na de dood. Bij het mummificatieproces gebruikten ze kohl om de ogen van de overledene te accentueren en hen te beschermen tijdens hun reis naar het hiernamaals.

Betekenis en symboliek van Egyptische make-up

Egyptische make-up had een diepere betekenis en symboliek voor de oude Egyptenaren. Elk onderdeel van hun make-upstijl had een specifieke betekenis en diende een bepaald doel.

De kohl die ze gebruikten om hun ogen te accentueren en te beschermen, symboliseerde bescherming tegen boze geesten. Het geloof was dat de kohl een soort spirituele barriĆØre creĆ«erde tussen de drager en de boze geesten die zijn/haar ogen zouden kunnen schaden. Het accentueren van de ogen met kohl werd ook geassocieerd met goddelijkheid en maakte de drager aantrekkelijker voor de goden.

De kleuren die ze gebruikten in hun make-up hadden ook symbolische betekenissen. Groen, bijvoorbeeld, werd geassocieerd met vruchtbaarheid, nieuw leven en de overvloed van de Nijl. Blauw werd geassocieerd met bescherming tegen het boze oog en werd vaak aangebracht op de oogleden om het oog te beschermen tegen negatieve energieƫn.

Egyptische make-up had niet alleen een symbolische betekenis, maar het speelde ook een belangrijke rol in het versterken van de sociale status. Alleen de hogere sociale klassen konden zich dure make-up veroorloven, dus het dragen van make-up was een teken van rijkdom en status.

Ingrediƫnten en materialen gebruikt in Egyptische make-up

De oude Egyptenaren gebruikten verschillende ingrediƫnten en materialen om hun make-up te maken. Hier zijn enkele van de meest gebruikte ingrediƫnten en materialen:

– Kohl: Het belangrijkste ingrediĆ«nt voor Egyptische make-up was kohl, een poederachtige substantie gemaakt van gemalen lood en malachiet. Kohl werd gebruikt om de ogen te accentueren en te beschermen tegen de zon.

– Henna: Henna werd gebruikt om wangen en lippen te kleuren. Het gaf een natuurlijke roze tint aan de huid en werd vaak gebruikt als blusher of lippenstift.

– Kopersulfaat: Kopersulfaat werd gebruikt om groene oogschaduw te maken. Het werd gemengd met andere ingrediĆ«nten om de gewenste kleur te krijgen.

– Malachiet: Malachiet was een natuurlijk mineraal dat werd gebruikt om groene oogschaduw te maken. Het werd gemalen tot een fijn poeder en vermengd met andere ingrediĆ«nten.

– Karmijn: Karmijn, een heldere rode kleurstof, werd gebruikt om rode oogschaduw en lipkleur te maken. Het werd gewonnen uit de gedroogde bodies van luizen en gemengd met andere ingrediĆ«nten.

Naast deze ingrediƫnten maakten de oude Egyptenaren ook gebruik van verschillende materialen zoals schelpen, mineralen en gedroogde planten om verschillende kleuren en texturen te creƫren. Ze gebruikten ook verschillende gereedschappen zoals penselen, stokjes en fijne kammen om de make-up aan te brengen.

Populaire Egyptische make-upstijlen

In het oude Egypte waren er verschillende populaire make-upstijlen die werden gebruikt door zowel mannen als vrouwen. Hier zijn enkele van de meest bekende stijlen:

– Kattenoog: Het kattenoog was een van de meest iconische en populaire make-upstijlen uit het oude Egypte. Het werd gekenmerkt door een dikke streep kohl langs de oogleden, die werd verlengd naar de zijkanten van het gezicht. Hierdoor leken de ogen op die van een kat, vandaar de naam.

– Smokey eye: Ook al lijkt de smokey eye-stijl misschien modern, het werd eigenlijk al duizenden jaren geleden gebruikt in het oude Egypte. Oogleden werden bedekt met donkere oogschaduw en vervaagd in een rokerig effect. Dit creĆ«erde een dramatische en mysterieuze look.

– Kleurrijke oogschaduw: In het oude Egypte werd oogschaduw in verschillende kleuren gebruikt, zoals groen, blauw, rood en geel. Deze kleuren werden gebruikt om specifieke betekenissen en symboliek over te brengen.

Het is belangrijk op te merken dat make-up niet alleen een cosmetisch doel had, maar ook een cultureel en symbolisch doel.

Stapsgewijze handleiding voor het aanbrengen van Egyptische make-up

Wil je een authentieke Egyptische make-uplook creƫren? Volg deze stapsgewijze handleiding om te leren hoe je het moet doen:

Stap 1: Bereid je huid voor
Begin met het reinigen en tonifiĆ«ren van je gezicht om eventuele onzuiverheden te verwijderen en je huid glad te maken. Breng vervolgens een vochtinbrengende crĆØme aan om je huid te hydrateren en te verzorgen.

Stap 2: Foundation
Breng een lichte foundation aan op je gezicht om een gelijkmatige teint te creƫren. Kies een kleur die past bij je huidskleur en breng het gelijkmatig aan met een spons of borstel.

Stap 3: Oogmake-up
Gebruik een zwarte eyeliner om je ogen te omlijnen. Begin bij de binnenste hoek van je ogen en trek een dikke streep langs je bovenste wimperlijn. Laat de lijn naar buiten toe dikker worden en trek deze door tot de buitenste hoek van je ogen om het kattenoogeffect te creƫren.

Breng vervolgens een donkere oogschaduw aan op je oogleden en vervaag dit naar boven tot aan je wenkbrauwbot. Dit creƫert het smokey eye-effect. Gebruik een fijne kwast om een dunne lijn oogschaduw langs je onderste wimperlijn aan te brengen.

Stap 4: Wenkbrauwen
Gebruik een wenkbrauwpotlood of -poeder om je wenkbrauwen te accentueren. Vul eventuele dunne plekken in en kam je wenkbrauwen in de gewenste vorm met een wenkbrauwborstel.

Stap 5: Cheeks en lippen
Breng een vleugje rouge aan op je wangen om wat kleur toe te voegen. Kies een tint die past bij je huidskleur en breng het aan met een blushkwast. Breng ten slotte een natuurlijke lipkleur aan die past bij je make-uplook.

Tools en applicators voor Egyptische make-up

Om Egyptische make-up aan te brengen, heb je een paar essentiƫle tools en applicators nodig. Hier zijn enkele van de meest gebruikte:

– Eyelinerkwast: Gebruik een dunne, schuine eyelinerkwast om je ogen te omlijnen met kohl of eyeliner. Dit zorgt voor precisie en maakt het gemakkelijker om een strakke lijn te trekken.

– Oogschaduwkwast: Gebruik een zachte oogschaduwkwast om oogschaduw aan te brengen op je oogleden. Dit helpt bij het gelijkmatig aanbrengen van de kleur en biedt ook de mogelijkheid om kleuren te mengen.

– Blushkwast: Gebruik een zachte blushkwast om rouge aan te brengen op je wangen. Dit zorgt voor een natuurlijke en egale kleurverdeling.

– Wenkbrauwborstel: Een wenkbrauwborstel is handig om je wenkbrauwen in vorm te kammen en eventuele haren op te ruimen voordat je met je wenkbrauwpotlood of -poeder aan de slag gaat.

– Make-upspons: Een make-upspons kan handig zijn bij het aanbrengen van foundation. Gebruik het om de foundation gelijkmatig over je gezicht te verdelen.

Tips en tricks voor het creƫren van een authentieke Egyptische make-up look

Hier zijn enkele handige tips en tricks om je te helpen bij het creƫren van een authentieke Egyptische make-up look:

– Experimenteer met verschillende kleuren: Oogschaduw was een belangrijk onderdeel van de Egyptische make-upstijl. Probeer verschillende kleuren zoals groen, blauw en rood om een opvallende look te creĆ«ren.

– Gebruik kohl voor je ogen: Om de ultieme Egyptische make-up look te creĆ«ren, gebruik je kohl om je ogen te omlijnen. Trek een dikke lijn langs je bovenste wimperlijn en verleng deze naar buiten om het kattenoogeffect te creĆ«ren.

– Accentueer je wenkbrauwen: Sterk geaccentueerde wenkbrauwen waren typisch voor de Egyptische make-up look. Gebruik een wenkbrauwpotlood of -poeder om je wenkbrauwen te vullen en in vorm te kammen.

– Gebruik kleurrijke lipkleuren: In het oude Egypte werden ook lippen geaccentueerd met kleuren. Kies een natuurlijke lipkleur die past bij je make-up look om je lippen te laten opvallen.

Ecologische en ethische overwegingen bij het kiezen van Egyptische make-up

Bij het kiezen van Egyptische make-up is het belangrijk om rekening te houden met ecologische en ethische overwegingen. Hier zijn enkele tips om milieuvriendelijke en ethische keuzes te maken:

– Kies voor natuurlijke en biologische make-up: Kies make-upproducten die gemaakt zijn van natuurlijke en biologische ingrediĆ«nten. Deze zijn doorgaans milieuvriendelijker en hebben minder impact op het milieu.

– Vermijd producten met schadelijke chemicaliĆ«n: Vermijd make-up die schadelijke chemicaliĆ«n, zoals parabenen, ftalaten en synthetische geurstoffen, bevat. Deze chemicaliĆ«n kunnen schadelijk zijn voor zowel jou als het milieu.

– Zoek naar merken met milieuvriendelijke

Categories: Delen 11 Egyptische Make Up

Egyptian makeup šŸ˜ #makeup
Egyptian makeup šŸ˜ #makeup

Egyptian Makeup History

Egyptische make-up geschiedenis: een diepgaande verkenning

Inleiding

Egyptische make-up is al eeuwenlang een intrigerend aspect van de oude Egyptische cultuur. Het heeft niet alleen de schoonheidsnormen van die tijd beĆÆnvloed, maar heeft ook een blijvende impact gehad op de moderne cosmetische industrie. In dit artikel nemen we je mee op een reis door de geschiedenis van Egyptische make-up, waarbij we diep ingaan op de technieken, materialen en betekenissen achter deze eeuwenoude schoonheidspraktijk.

De geschiedenis van Egyptische make-up

Make-up speelde een cruciale rol in het oude Egypte en werd door zowel mannen als vrouwen gedragen. Het werd niet alleen gebruikt om het uiterlijk te verfraaien, maar had ook rituele en spirituele betekenissen. De oude Egyptenaren geloofden dat het dragen van make-up hun goddelijke connectie versterkte en bescherming bood tegen boze geesten.

De oorsprong van Egyptische make-up kan worden herleid tot het Oude Rijk, rond 3100 voor Christus. In deze periode werden minerale pigmenten zoals malachiet en galeniet gebruikt om kleurrijke oogschaduw te maken. Deze oogschaduws werden aangebracht met behulp van een houten stokje of kwastje, en werden vaak vermengd met vet om de pigmenten beter te laten hechten.

Tijdens het Middenrijk evolueerde de make-up en werden er nieuwe kleuren en technieken geĆÆntroduceerd. EĆ©n van de meest iconische make-upstijlen uit deze periode was de “amandelvormige ogen”-look, waarbij dikke eyeliner werd getrokken langs de bovenste en onderste wimperlijn, waardoor de ogen er groter en expressiever uitzagen.

Het Nieuwe Rijk markeerde een hoogtepunt in de Egyptische make-upgeschiedenis. Er werden meer kleuren en materialen gebruikt, waaronder kohl, een zwarte substantie die werd gemaakt van geplette galeniet. Kohl werd gebruikt om de ogen te omlijnen en te benadrukken, waarbij vaak een uitgesproken vleugel aan de buitenste ooghoeken werd toegevoegd.

Naast oogmake-up waren ook lippen- en gezichtsmake-up populair in het oude Egypte. Rouge, gemaakt van rode oker en ijzeroxide, werd gebruikt om de wangen en lippen kleur te geven. Gezichtspoeders, vaak gemaakt van gemalen kalksteen of krijt, werden gebruikt om de huid te egaliseren en te verhelderen.

FAQ

1. Welke materialen werden gebruikt voor Egyptische make-up?
– In het oude Egypte werden diverse materialen gebruikt voor make-up, zoals mineralen zoals malachiet en galeniet voor oogschaduw, kohl gemaakt van geplette galeniet voor eyeliner, rode oker en ijzeroxide voor rouge, en gemalen kalksteen of krijt voor gezichtspoeders.

2. Hoe werd make-up aangebracht in het oude Egypte?
– Make-up werd aangebracht met behulp van houten stokjes of kwastjes. Vet werd vaak vermengd met de pigmenten om de make-up beter te laten hechten. Voor de ogen werd de “amandelvormige ogen”-look gecreĆ«erd door dikke eyeliner langs de bovenste en onderste wimperlijn te trekken.

3. Wat was de betekenis van make-up in het oude Egypte?
– Make-up had zowel rituele als spirituele betekenissen in het oude Egypte. Het werd beschouwd als een manier om de goddelijke connectie te versterken en bescherming te bieden tegen boze geesten.

4. Heeft de Egyptische make-upgeschiedenis invloed gehad op de moderne cosmetische industrie?
– Zeker! De technieken en stijlen van Egyptische make-up hebben een blijvende impact gehad op de moderne cosmetische industrie. De “amandelvormige ogen”-look, dikke eyeliner en het gebruik van kohl zijn slechts enkele voorbeelden van Egyptische make-uptrends die vandaag de dag nog steeds populair zijn.

Conclusie

Egyptische make-up heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot het oude Egypte. Het gebruik van kleurrijke oogschaduw, kohl, rouge en gezichtspoeders heeft niet alleen de esthetische normen van die tijd beĆÆnvloed, maar heeft ook de basis gelegd voor veel van de make-uptechnieken die we vandaag de dag kennen. Door de betekenis en het gebruik van Egyptische make-up te begrijpen, kunnen we een dieper inzicht krijgen in de schoonheidspraktijken van het verleden en hoe deze onze moderne wereld hebben gevormd.

Egyptian Makeup Tutorial

Egyptische make-up tutorial: Stapsgewijze gids voor een klassieke look

Introductie:

In de wereld van make-up zijn er talloze stijlen en trends die populair zijn bij mensen over de hele wereld. Een van de meest opvallende en iconische looks is de Egyptische make-up. Het is een stijl die teruggaat tot het oude Egypte en tot op de dag van vandaag blijft inspireren.

In dit artikel zullen we je een stapsgewijze handleiding bieden voor het creƫren van een Egyptische make-uplook. We zullen ingaan op de geschiedenis, de technieken en producten die worden gebruikt, en tips geven om deze prachtige look te bereiken. Of je nu een beginner bent of een ervaren make-upliefhebber, deze handleiding zal je helpen om de geheimen van de Egyptische make-up te ontrafelen.

Stap 1: Voorbereiding van de huid

Voordat je begint met het aanbrengen van make-up, is het belangrijk om je gezicht goed voor te bereiden. Dit omvat het reinigen van de huid, het aanbrengen van een primer en het hydrateren van het gezicht. Een gladde, gehydrateerde en egale huid is de ideale basis voor een succesvolle Egyptische make-uplook.

Stap 2: Foundation en concealer

Om een stralende teint te creƫren, breng je een foundation aan die past bij je huidskleur. Kies voor een foundation met een lichte tot middelmatige dekking, zodat je nog steeds wat natuurlijke huidtextuur kunt zien. Breng vervolgens een concealer aan om eventuele donkere kringen of onvolkomenheden te verbergen.

Stap 3: Oogmake-up

De ogen zijn een belangrijk onderdeel van de Egyptische make-uplook. Begin met het aanbrengen van een oogschaduwbasis om de kleurintensiteit te versterken en ervoor te zorgen dat de oogschaduw langer blijft zitten. Kies vervolgens voor warme brons- of goudtinten op het ooglid en blend deze goed uit naar boven.

Om die kenmerkende Egyptische look te creƫren, kun je ook een donkere oogschaduw aanbrengen in de arcadeboog en langs de wimperrand. Gebruik een smudgekwast om de oogschaduw goed te blenden en een zacht en vervaagd effect te creƫren.

Vergeet niet om eyeliner aan te brengen om de ogen te definiƫren. Kies voor een vloeibare of gel eyeliner en trek een dunne lijn langs de wimperlijn. Maak de look af met meerdere lagen mascara voor lange, volle wimpers.

Stap 4: Wenkbrauwen en contouring

De Egyptische make-uplook omvat prachtig gevormde wenkbrauwen. Vul je wenkbrauwen in met een wenkbrauwpotlood of -poeder om ze voller en strakker te laten lijken. Volg de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen en werk eventuele gaten of dunne plekken bij.

Om je gezicht echt te laten stralen, is het belangrijk om de juiste contouringtechnieken toe te passen. Breng een matte bronzer aan op de hoge delen van je gezicht, zoals je jukbeenderen, voorhoofd en kaaklijn. Dit helpt om dimensie en definitie toe te voegen aan je gezichtsstructuur.

Stap 5: Lippen en afwerking

Voor de Egyptische make-uplook kun je het beste kiezen voor matte lipkleuren in warme tinten, zoals bruin, terracotta of donkerrood. Breng je favoriete lippenstift aan en gebruik eventueel een lippotlood om de vorm van je lippen te accentueren.

Om de look af te maken, kun je een subtiele highlighter gebruiken op je jukbeenderen, neusrug en cupidoboog. Dit geeft je gezicht een mooie glow en laat de Egyptische make-uplook echt tot leven komen.

FAQ

1. Welke producten heb ik nodig voor een Egyptische make-uplook?

Om een Egyptische make-uplook te creƫren, heb je foundation, concealer, oogschaduw (in brons- en goudtinten), eyeliner, mascara, wenkbrauwpotlood of -poeder, bronzer, lippenstift en highlighter nodig.

2. Kan ik andere kleuren oogschaduw gebruiken?

Hoewel brons- en goudtinten het meest traditioneel zijn voor de Egyptische make-uplook, kun je experimenteren met andere kleuren zoals koper, olijfgroen of zelfs paars. Het belangrijkste is dat je kleuren kiest die rijk en intens zijn.

3. Hoe creƫer ik die kenmerkende Egyptische eyeliner?

Om de iconische Egyptische eyeliner te creƫren, trek je een dunne lijn langs de wimperlijn en laat je deze naar buiten toe uitlopen in een vleugel. Gebruik een vloeibare eyeliner voor precisie en maak de lijn zo strak mogelijk.

Conclusie:

Het creƫren van een Egyptische make-uplook is een geweldige manier om je schoonheid te accentueren en een vleugje geschiedenis toe te voegen aan je make-uproutine. Met de juiste producten en technieken kun je gemakkelijk deze klassieke look bereiken. Volg de stapsgewijze gids in dit artikel en experimenteer met verschillende variaties om jouw eigen unieke Egyptische make-uplook te ontwikkelen.

Egyptian Eye Makeup Female

Egyptische oogmake-up voor vrouwen: Een gids en diepgaande informatie

Introductie

Egyptische oogmake-up voor vrouwen is een stijlvolle en iconische look die zijn oorsprong vindt in het oude Egypte. Deze make-upstijl, die bekend staat als “kohl”, werd door Egyptische vrouwen gebruikt om hun ogen te accentueren en hun schoonheid te verbeteren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de Egyptische oogmake-up voor vrouwen, inclusief de geschiedenis, technieken, en hoe je deze look zelf kunt creĆ«ren. Lees verder om alles te ontdekken over deze fascinerende make-upstijl.

Geschiedenis van Egyptische oogmake-up

De geschiedenis van Egyptische oogmake-up gaat terug tot het oude Egypte, meer dan 4000 jaar geleden. In die tijd geloofden de Egyptenaren dat make-up een spirituele en beschermende rol speelde. Ze geloofden dat het dragen van make-up hun ogen zou beschermen tegen boze geesten en het boze oog.

Een van de meest iconische elementen van de Egyptische oogmake-up is de zwartgekleurde lijn die langs de wimperrand wordt aangebracht. Deze lijn werd gemaakt met behulp van kohl, een mengsel van gemalen galena (een mineraal) en dierlijk vet. Kohl werd ook gebruikt om het oogwit te beschermen tegen de schittering van de zon en om ooginfecties te voorkomen.

Naast de zwarte lijn langs de wimpers, gebruikten Egyptische vrouwen ook andere kleuren zoals groen en blauw om hun ogen te accentueren. Deze kleuren werden verkregen uit gemalen mineralen en plantenextracten. Op deze manier creƫerden Egyptische vrouwen een opvallende en dramatische look.

Technieken voor het aanbrengen van Egyptische oogmake-up

Het aanbrengen van Egyptische oogmake-up vereist precisie en beheersing van een paar technieken. Hier zijn de stappen om deze klassieke look te bereiken:

Stap 1: Bereid je ogen voor
– Reinig en hydrateer je ogen met een oogcrĆØme om de huid voor te bereiden.
– Breng een goede oogprimer aan om ervoor te zorgen dat de make-up langer blijft zitten en niet vervaagt.

Stap 2: Breng kohl aan
– Neem een kohl-potlood of een kohl-poeder en breng een dunne lijn aan langs de bovenste wimperrand.
– Trek de lijn iets naar buiten om een subtiele kat-eye look te creĆ«ren.
– Herhaal deze stap aan de onderste wimperrand.

Stap 3: Accentueer je wimpers
– Breng een laag zwarte mascara aan op zowel je bovenste als onderste wimpers voor extra definitie.
– Gebruik een wimperkruller om je wimpers omhoog te krullen en een open blik te creĆ«ren.

Stap 4: Optioneel – Vervolg met kleur
– Als je wilt experimenteren met kleur, gebruik dan een kwastje om een dunne lijn blauwe of groene oogschaduw aan te brengen langs de lijn van het kohl-potlood.
– Meng de kleur lichtjes met de zwarte lijn voor een subtiel effect.

Stap 5: Voltooi je look
– Vul eventuele wenkbrauwen aan met een wenkbrauwpotlood of poeder voor een gedefinieerde look.
– Breng een huidkleurige oogschaduw aan op je ooglid om een egale basis te creĆ«ren.
– Voeg een vleugje highlighter toe aan de binnenste hoeken van je ogen en onder je wenkbrauw om je ogen te laten stralen.

FAQs

1. Wat is het doel van de zwarte lijn langs de wimperrand in de Egyptische oogmake-up?

De zwarte lijn langs de wimperrand werd in het oude Egypte gebruikt om de ogen te beschermen tegen boze geesten en de schittering van de zon. Het werd ook beschouwd als een teken van schoonheid en werd gebruikt om de ogen groter en expressiever te laten lijken.

2. Hoe maak ik kohl voor het aanbrengen van Egyptische oogmake-up?

Kohl kan worden gemaakt door een mineraal genaamd galena fijn te malen en te mengen met dierlijk vet. Deze traditionele formule kan echter moeilijk verkrijgbaar zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende kohl-eyeliners en -potloden beschikbaar die gemakkelijker te gebruiken zijn.

3. Welke kleuren werden nog meer gebruikt in de Egyptische oogmake-up?

Naast de zwarte kohl-lijn, gebruikten Egyptische vrouwen ook andere kleuren zoals groen en blauw om hun ogen te accentueren. Deze kleuren werden verkregen uit gemalen mineralen en plantenextracten. Het gebruik van verschillende kleuren gaf de make-up nog meer impact.

Conclusie

Egyptische oogmake-up voor vrouwen is een tijdloze en betoverende stijl die zijn oorsprong vindt in het oude Egypte. Door de eeuwen heen heeft deze make-uplook de tand des tijds doorstaan en is nog steeds populair vanwege zijn dramatische en elegante uitstraling. Met de juiste technieken en producten kun je deze iconische look zelf creƫren en een vleugje oude Egyptische glamour aan je make-uproutine toevoegen. Experimenteer, wees creatief en geniet van het creƫren van een look die al duizenden jaren in de mode is.

Details 17 egyptische make up

9 Halloween Makeup Ideas That Are Frightfully Fashionable | Egyptian Makeup,  Cleopatra Halloween Makeup, Egyptian Eye Makeup
9 Halloween Makeup Ideas That Are Frightfully Fashionable | Egyptian Makeup, Cleopatra Halloween Makeup, Egyptian Eye Makeup
Cleopatra Egyptian Goddess Halloween Makeup Tutorial | Shonagh Scott |  Showme Makeup - Youtube
Cleopatra Egyptian Goddess Halloween Makeup Tutorial | Shonagh Scott | Showme Makeup – Youtube
Ancient Egyptian Make-Up - Everything You Need To Know For Ks2
Ancient Egyptian Make-Up – Everything You Need To Know For Ks2
How Ancient Egyptian Cosmetics Influenced Our Beauty Rituals | Artsy
How Ancient Egyptian Cosmetics Influenced Our Beauty Rituals | Artsy
Cleopatra Egyptian Goddess Makeup Tutorial - Youtube
Cleopatra Egyptian Goddess Makeup Tutorial – Youtube
75 Best Egyptian Eye Makeup Ideas | Egyptian Makeup, Eye Makeup, Egyptian  Eye Makeup
75 Best Egyptian Eye Makeup Ideas | Egyptian Makeup, Eye Makeup, Egyptian Eye Makeup

See more here: botanicavietnam.com

Learn more about the topic egyptische make up.

See more: blog https://botanicavietnam.com/category/dagelijks-leven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *